〔逃脫3〕請選擇目的地:

1001 回覆
247 Like 9 Dislike
老老豆豆
搵到武器嘅話想上去打柒何ching0先
屌,一訓醒返到來就玩爛咗個故
仲係度發脾氣屌隊友
仲要冇啦啦成班人衝入來發脾氣
衝衝衝衝衝,問題係有咩資訊先
一陣死咗又跌撚晒啲道具
X係危險,啱啱先被吞精
起碼扣2 hp x 2,走人攞齊裝先啦
上面已經有人講咗,我哋連地圖都未開晒
學校歷史又唔知,仲要而家嘅情況3 vs 3x

連武器都冇就衝去搵大佬
我又想知又有咩理據可以support呢一個行為
我諗唯一希望係特殊情節救到,不過機會都幾細
你假設咗揀開門就一定有用(死唔死就後話啦)。

但事實上選擇衝去開門嘅可能性太多(未衝到去就比人截住/去到但發現道門開唔到/開到門但原來入面有伏);而選擇離開嘅話,in general咁諗應該只會有「走得甩」同「走唔甩」兩個可能性,咁嘅話我寧願搏走到先

當然你可以話如果開門獲取到有用資訊OR道具再走/死就有賺,但其實尚待探索嘅地方本身都仲有好多,我個人就唔覺得強行狗衝去一道唔知開唔開得到嘅門個理據有幾充分……

不過兒家睇分數走勢應該都開硬門了,唯有祝福大家一齊加油
我諗係搞錯左少少野,唔係要攞情報,係要攞道具,打爆機先有最豐富既故事,冇事先做到世一
有冇人要試下係電腦到入:KNIGHT NIGHT EMANCIPATE EVERYTHING
Or 用兩滴血換番尼既紙條 Tel:U
電腦入唔到文字喎
我估要睇完書先知入咩,支持做文青
我記得睇完校刊都有一句野
而家個個都好迷惘
樓豬比啲tip屎得唔得
我地掌握到有用線索未
屌 咪咁啦大家都係認真玩先會嘈膠

個個都係推理無話邊個啱曬或錯曬嘅
困難程度似香港現實地獄mode,我哋都係俾人魚肉緊尊重各位選擇,但請各位手下留情唔想浪費咁好嘅故事,想玩到最後呀
一直都有人問個故仔係咪影射香港現況嘅?

係呀,睇下而家

一開始大家齊心協力,理性分析對策
到大家揀錯咗,就有啲人發晦氣,話要衝boss自殺完game,又有啲標籤對方做散水撚、勇武撚,互相指責,冷嘲熱諷
呢個情況係咪似曾相識

玩得呢個game嘅
大家就係坐埋一條船
都係想主角贏 想香港贏嘅手足
而家未輸 無論你揀咩選項 只要係理性有原因 想邁向勝利嘅就得
有人意見唔同嘅心平氣和 有理據咁說服

香港人 無論係呢間學校 定係香港 都唔可以輸
電腦入唔到字
同埋另一個方向係IP address
因為佢寫提示文字係「連結至」
其實又未去到咁負面嘅(雖然而家感覺上就好似玩緊新game第二日就已經打Boss , 而且乜嘢裝備都冇) , 至少可以認證咗之前呢度有人提及過主角喺一開頭暈之前係有反抗過 , 同埋如果嗰個人條頸上面嘅傷痕仲見到嘅話 , 我推斷主角應該唔係好耐之前同佢打過(嗰個人嘅反應 , 主角搵到鐵線嗰陣時話怪怪地可能係講嗰條鐵線似乎有皮屑或者血漬等等).

而家玩第二日攞到嘅資訊嚟講都算多 , 只係最麻煩而家係諗唔到點樣走路啫
我反而諗緊如果而家係二週目
點解第一日一起身嘅時候,黑板得一條規矩「1. 鐘聲響去禮堂」

有一週目嘅話,主角都應該曾經同敵方起衝突
咁嘅話我哋一醒應該至少已經有現時嘅三條規矩
大家可唔可以冷靜少少 睇少陣都唔得嘅依家好大機會衝門有伏 呢位白袍佬好大機會原先主角正常狀態下打得過 因而導致佢驚訝 但你主角依家吞咗嘢 冇氣冇力 開門極有可能被從後處理 HP-4 double shot 資料0不特止 可能道門直頭冇用添
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞