免打針證明,醫生證明係咪都市傳說

577 回覆
1560 Like 14 Dislike
所以咪話係都市傳說囉
個個都見過朋友姨媽姑姐開
講咁耐名都冇個
又唔係冇病冇痛要個醫生開
依家講緊3高, 藥物過敏, 心臟有事想搵個醫生比證明
唔講仲以為個post討論緊邊到有得開射波假紙, 做啲咩犯法野害個醫生
冇人話食藥唔驚

中左-》食藥-》死
打左-》未中/照中 -》死

未中,冇啦啦比人逼針死左係話幾唔抵
Ching 我都有癲癇, 可摸以pm 我俾俾資料 🙏🏼
https://t.me/Everlancepoet
我都有癲癎睇開個醫生竟然話唔關事...
可唔可以tg pm我邊個醫生呀
你要明白, 而家係政治凌駕專業...
同求

@gobbc
Hello 我係香港中文大學《大學線》嘅記者,我哋做緊一個有關市民對接種疫苗感憂慮,但難以獲取醫生證明豁免打針嘅報導,希望探討市民因難以獲得豁免而被迫打針嘅困境。而家我哋搵緊合適嘅受訪者,請問有無人認識/自己係嚴重病患係好唔想打針,但攞極都攞唔到醫生紙?感激!
tg: @bulubla
我都有長期公立醫院覆診,但最近嗰次轉左另一個醫生之後就唔肯再開醫生紙
跪求detail https://t.me/guluyan
見過兩張,但果兩條友都係有錢人
假設睇完啦諮詢完醫生
醫生咪會唔負責任咁叫你快D 去打針囉
谷針緊要D 麻
外地醫生得唔得
各位ching千祈唔好覆留咗tg嘅,因為唔肯定係咪衞生署放蛇。咪害死人。
無事既,又無講係邊位醫生開出
可唔可以tg
tg: neverforgetneverforgivenever
急需 跪求
嚴重藥物過敏 入過icu
跪求!有嚴重藥物過敏 入過icu
可唔可以tg
跪求
有嚴重藥物敏感(多種藥物)入過ICU
只求一線生機可以tg嗎?
tg @neverforgetneverforgivenever
真係有
呢個要pin,最驚係有狗扮人去攞料,然後告死你,2019年已有大量前車之鑒
所以為人為已千祈唔好同默生人講咁多。一陣搞到自己一身蟻。咩跪求分分鐘系鬼!
死亡數字更勝一籌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞