連登攝影交流區

1001 回覆
37 Like 13 Dislike
聖誕燈飾同樹果張畫面好jieng! 呢種表達方式好有啟發性!
我覺得條路斜左d, 如果係打直之後前面就直接係城市就會靚d. 可能係張相中間個山仔到影會正d

原本我都幾執着人哋嘅睇法 好驚跟到大家嘅審美觀 對唔到主流嘅審美觀 不過睇吓睇吓又覺得其實唔係幾緊要 最緊要自己影果下影到開心就可以了 btw 多謝咁多位嘅意見
攝影係藝術一種, 冇必要去應酬所有人既審美角度
自己鐘意就得
可能我影得太差 原本係果下見到個山仔 覺得幾好外國嘅feel 想用條路做引導線 帶大家睇吓個山 點知好似條路反而好似太出 吸引晒注意 本身後邊個城市景本來係bonus 因為嗰日本身有啲霞同埋冇帶到長焦所以冇影城市ge打算
一年過後發現
咪又係得風景相
藝術同垃圾都係有分既
尋日上多左次彎曲山 今次用左唔同嘅方法調色 同埋試吓加少少我個下諗ge野去調色 希望大家唔好介意小弟獻醜

張張相都勁多noise
富士菲林模疑
下次都係weak 就算,唔會再strong large
隻色幾正 點整
係noise真係太勁
Hi ching
都係係fuji x weekly 到抄佢d receipe.
應該係用左cinetill 800 同serr 唔記得咩。
直接相機jpg 出
好老實, 淨係拎最後嗰張,去哂全港18區街市影一張再駁埋, 其實夠拎去沖擊攝影獎。

淨係最後嗰張好啦,其他可以del.
上面果d 都係d 大路構圖,純粹係想試下扮xpan ratio 咁影會點
係最後果張先係真係靈機一觸咁覺得正拎嚟影(我覺得未到好正嘅,正常ok 好睇咁啦)
不過冇啦。其實我覺得而家香港行景真心唔多特別野好影,可能真係成日都望住。 好難諗到新又特別覺得wow 嘅構圖
影得好過我
我set哂腳架用埋CPL較埋highlight/shadow同gradation都影到不倫不類
拎部手機影仲靚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞