連登攝影交流區

1001 回覆
37 Like 13 Dislike
真係一放相就劣質左

師兄勁呀
我認輸

唔爭氣笑咗出聲
吓我覺得咁樣斜住幾有動感 幾靚
呢張咪幾正常
你平常搞開笑?
再wide啲要多啲左面仲好
m43影既?
即刻又炒車
電話
想問有無一齊影相group 鍾意影景但無乜實踐機會😂
想睇你用m43影既相 既然咁值得推薦
不了,原因如下:
1.陣有差佬/國安滲透,變撚咗老鳳咁
2 出到嚟都係變撚咗器材撚,係咁毒啲人買哩樣果樣
你係男定女 女既話大把機會 個個爭住教
男既話到最後只會水你買野 鬥牌子鬥器材
當然可能有少數既師兄係認真交流
我以前初玩影相都join過呢類型既grp 最後quit曬 都係鐘意靜靜地自己一個人玩就算
不了,原因如下:
1.陣間有差佬/國安滲透,變撚咗老鳳咁
2 出到嚟都係變撚咗器材撚,係咁毒啲人買哩樣果樣
真不錯 雖然同#8冇得比 但呢個焦距影出黎既景深算係咁 唔可以太高要求
從來我叫新手用 M43係因為佢平同輕,咁你就唔使晒咁多錢去玩一樣唔知啱唔啱你玩既嘢,而且孭住大機加幾支鏡周圍走,真係唔係個個人有咁既動力或體力,唔啱玩又唔會心痛。

而對於學影相既人M43一樣有晒PSAM mode俾你去學習。
好老實講,一張相靚唔靚真係構圖/用色決定一切,用M43影到pat屎咁,用 FF 一樣影到pat屎咁。靚機靚鏡最多係可以俾你數到黐住喺嚿屎上面既陰光啫。

當然,你話我去到一個唔錯既水平時,再轉去更好既裝備,咁一定會更上一個層次。
補充一下,支鏡二手隨時五百蚊唔使,其實都算對得起個價。
你係男定女 女既話大把機會 個個爭住教
男既話到最後只會水你買野 鬥牌子鬥器材
當然可能有少數既師兄係認真交流
我以前初玩影相都join過呢類型既grp 最後quit曬 都係鐘意靜靜地自己一個人玩就算

女既話大把機會 個個爭住教 -> 靚女既話大把機會 個個爭住教
靚機靚鏡最多係可以俾你數到黐住喺嚿屎上面既陰光啫。

好多人都係咁架啦 咁要睇下你心態係乜 我以前第一部相機就已經係Nikon Z50 果陣都冇特別了解m43係乜 一黎就買部大牌子 穩穩陣陣咁 但都一樣可以愈玩愈好 我唸每個人領悟程度唔同啫 我兩三年前都有玩相機既女性朋友問我買咩相機好架 不過大多數心態都係打卡 就推薦富士俾佢地算

不過你既思路係岩既 可惜依家啲人太速食 但又唔怪得佢地

靚女就做埋model啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞