一人一樣apple失敗產品

370 回覆
12 Like 86 Dislike
咩嚟
第一次聽
apple juice
差唔多最短命嘅一部
airpod pro
我成屋都係,仲想買多幾隻
Power Mac G4 Cube

係好靚,但係無風扇純靠空氣對流,外殼啲亞加力膠又會有龜裂,賣左一年多就收檔。

iPhone 7 Jet black
又係出一年就收檔無出,係靚但係易花,自己出機都建議用機殼,同Ive一向唔建議用機殼自相矛盾

第一代 Apple Watch Edition 18K金或玫瑰金

當時有條做開奢侈品牌嘅bitch 喺蘋果做,就係嗰時開始蘋果賣越嚟越貴。佢仲力推蘋果向 high end 市場進發,進軍高級百貨公司入面開攤位,隻錶出第一代時,最頂級18K金或玫瑰金賣過十萬一隻。記得新聞話當時全球一個月都賣唔到一百隻。
3d touch衰在太獨家

佢提供嘅功能實在太好用,變左app developers 要諗其他方法俾冇3d touch嘅機,除左an機仲包括未有3d touch ios機,變左長touch同 3d touch兩個指令動作太似而經常判斷錯誤,cut左佢係好事黎
G4 Cube 靚到想全套收藏,但部機實際上唔掂。又係因為教主厭惡風扇,所以部機散熱有問題,行行下hang

教主認證失敗之作,成team人即場炒
冇市佔已經係失敗
想當年一部ipod shuffle $50 美金又輕又多歌仔聽
Airtag
以前啲chips咁熱邊有可能整到冇風扇
而家用M1就真係有機會再推
你講嘢真係同你個名一樣咁on9
果然咩偶像就有咩fans
因為apple唔係權威唔係佢cut就係失敗,唔通唔cut = 成功?
隻插屎忽 mouse 夠仲存在,佢好成功?
明明超好用
ifuck
呢個俾人清哂
好多人用 最多係上台送機既人攞
如果冇出過5c 就唔會有XR 都唔會有普通 11 12 13
5c係開啟左affordable iphone 條線
呢個世界唔係真係個個都比得起1200usd 買部電話
usd? 即係部野係外國係好賣既?
雖然果時仲係學生哥 我係香港真係冇見過咁濟
佢前身iDisk 同 .mac 仲好過佢
剩係個 @ mac.com 電郵地址都抵返
唔得, 因為佢係最舊嗰隻30pin, firewire 30v
果陣時不知幾有用
又輕又薄
仲有iPod touch 都係正野黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞