一人一樣apple失敗產品

370 回覆
12 Like 86 Dislike
iphone鍵盤排版,個轉語言制放下最左下勁難撳,標點又放晒去另一版,撳個逗號都煩過人,已轉gboard
呢個未見過
我仲常常買實體 CD 同 LP
係 搞到唔想換其他
遲啲壞咗唔知點算
其實5C最失敗個位只係用上一代spec

而家XR 11 12 13 用返差唔多spec 即刻好賣到仆街
Pencil 第1代個充電方法係咪想你整斷支筆買過支
預咗, 不過iPhone個backup真係做得非常好, Andriod反而越搞越差。只不過itune真係太過反智, 煩到仆街又亂, 一係要用一堆第三方程式/Player, 有啲仲要係支國出
串流啲歌係唔齊, 有好多地區版權, 有時候甚至連itunes store都冇, 最後唯一方法就係買碟/其他平台再入歌, spotify同kkbox夾埋我都用咗6-7年, itune 8蚊一隻歌嗰啲都有買過, 不過都真係唔夠
iphone MagSafe 應該算取代咗佢

近10年嘅話肯定係佢, 高階市場產品最緊要嘅擴充性犧牲咗
下一代又係變返傳統主機四四方方個樣
唔失敗過又點會出返部刨芝士機
嗰期Apple 最興乜都cut乜都要又薄又細
而家Apple 啲 pro 階級電腦都係要俾返 user 自主權
Ipod nano 真係正,仲要有click wheel
我仲想佢出返喎

Mac mini好撚好用,又平又慳位
仲有部intel嘅都未壞
插落第二部PC開iTunes會冇哂
AirPower係任意擺兼可以一次過叉幾樣嘢,垃圾MagSafe只可以叉一樣嘢仲要fix死咗條線得一米
你都無解釋到點解一塊眼鏡布可以賣過百蚊
iPhone 5c 最失敗產品
佢最失敗就係出唔到
所以佢嘅on9位就係個叉電位喺底物理上已經唔俾人叉住用
但嚟到M系SoC佢咪又係要整合返所有嘢唔俾你換
我投比呢個

大HomePod。出嗰陣價錢唔討好 少人買 之後直頭比HomePod Mini取代咗 最尾停產埋
https://youtu.be/H5I0klF1Jxs
3:00
睇完唔好再人云亦云喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞