GBA pokemon究極綠寶石改版討論(4) And/iOS/PC/Web玩到

894 回覆
16 Like 15 Dislike
vba係用2.1.3 唔知關唔關事
你用vbam?
佢1.7定唔知1.8 之後就換左人寫個programme
佢應該有bug
載入電池記憶個度佢read唔到

解決方法
用1.7.x vba 去載入電池記憶
之後用隻game save
再用vbam 玩就得

load唔到save可以試多幾個模擬器
記得匯出返個save落手機嘅時候要轉返128kb
再改番手機個save名 入game(load game紅色閃一下嗰陣) 即刻read個save
自己揀難度,一樣有level cap
我揀普通,道館戰死1-2到就過到
Expert以上應該同究綠差唔多
應該係vbam
想問點樣攞哂2部單車
上面有講 可以試下
我之前都係咁自己搞左成日唔得
好彩最後有巴打解決到
好似神奧先有 三週目
有冇人知道?
想問下邊到有暗之石拎 想進隻水晶燈
有冇人打到神奧地區道館???
如果Easy Mode
容唔容易打?
即係1.7,1.8?
要有潛水先拎到
107水道鬼船
有一個地方潛水之後見到暗黑基路亞
打完就有
入少少仲有隻胡唔知咩可以捉
想問個隨時睇精靈個體值嘅嘢一週目有冇得拎?
仲有邊度有銳利之牙?
打完彩虹火箭隊 之後點開始三周目 點樣去神奧 玩到好迷惘
111道路搵條柒頭先 之後用秘密之力周圍開窿 記得去暮水鎮上面個窿搵米可利拎硬木板 霸主打法建議練紅 藍寶石81lv s/l一擊必殺
有 跟劇情自動有 銳利之牙無記錯水靜市百貸公司
對戰開拓區 對戰水管除外 打到有銀章(建議打戰鬥工廠21連勝即可)之後開拓區左上方搵亞希達 佢會比世錦賽船飛你 then 跟劇情and enjoy
打完究極聯盟係咪叫開始3周目?
佢仲叫我去查究極之洞喎
否 打完彩虹火箭隊先有得去神奧
跟劇情查吧 記得查完要搵返隻警狗匯報 先可以調查下一個究極洞 盡量睇啲對白唔好飛有啲關劇情事
精靈個體值器一週目打到第幾個道館左右?
終於捉到
跟劇情唔記得咁詳細
問左大吾大宅入面得文公司隻it狗
叫我去淺灘洞穴既究極洞
夢特?
啱啱打完阿爸
但未有
我拎左推薦信同世錦賽船飛 但無劇情嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞