GBA pokemon究極綠寶石改版討論(4) And/iOS/PC/Web玩到

894 回覆
16 Like 15 Dislike
對戰之後無經驗值,係唔係中bug?
咩難度?
有無人玩Unbound?想問舊版同2.0分別大唔大舊版先有漢化
水道館真心咁多個入邊最弱

對手隊伍
先發:大嘴鷗(降雨)
熱水
瑪麗露莉(食草)
潮旋,滅亡之歌
洗衣機洛托姆
海兔獸
Mega 水箭龜
刺龍王(輕快)

目前隊伍
先發斗笠菇(固執 技師 mega 252hp,252物攻) 帶速專帶
種子機關槍-麻痺粉-音波拳-寄生種子

龍頭地鼠(固執 破格 252速,252物攻)
修長之角-地震-岩崩-角鑽(一擊必殺)

烈咬陸鯊(爽朗 粗糙皮膚 252速,252物攻) 命玉
火焰牙-龍爪-挖洞-沙暴

巨鉗螳螂(固執 技師 mega 252hp,252物攻)
舞劍-子彈拳-十字剪-偷襲

電燈怪(內斂 蓄電(其實蓄水會更好) 252hp 252 特攻)
沖浪-伏特替換-電光-守住

鋼鎧鴉(固執 壓迫力(其實鏡甲會更好) 固執 破格 252速,252物攻) 帶餘飯
勇鳥-鋼翼-虛張聲勢-小偷

一開始放寄生種子,之後換電燈怪用一招電光+伏特替換殺死大嘴鷗,換返斗笠菇上場。佢會改出海兔獸,只要用種子機關槍,佢就會換瑪麗露莉出嚟滅亡之歌→潮旋,出潮旋前換巨鉗螳螂mega進化,舞劍一下佢會先潮旋,用十字剪打殘佢後佢會出滅亡之歌,咁就用子彈拳收佢尾。
對鋼系佢會出海兔獸,我哋十字剪車到佢紅血會死,佢會自我再生一次,然後我哋會因為滅亡之歌而死。我哋換返隻斗笠菇種子機關槍佢收佢皮,佢出Mega 水箭龜我哋種子機關槍偷多一下,為安全起建,換鋼鎧鴉虛張聲勢佢,之後用勇鳥收佢頭。水箭龜死佢會轉洗衣機洛托姆,唔怕佢再一下虛張聲勢,佢打雷劈死我哋隻鋼鴉後,轉烈咬陸鯊挖洞一下殺死佢(佢伏特替換因為打唔中而失敗)。佢出刺龍王,我哋龍爪一下快過佢出龍流星(已經無落雨,如果仲落可以擋一下出沙暴)就可以殺死佢,我哋仲有隻龍頭地鼠滿速係仲未用。

去到呢道有咁多怪可以選,又到62lv 有屈招,基本上係輕鬆(好彩對手玩法偏防守,唔係速水雷雨隊)
斗笠菇無mega ,copy錯,sorry
玩緊unbound2.0 好撚正屌打究綠
好似有漢化版
但未算Completed
直接官網down2.0.3啦,英文查攻略仲方便啲
一周目入冠軍之路門口撞到真司,一入戰鬥就彈返出標題,哩個BUG有冇得救?
有無獸係bug 出嚟?
本身懶刷努力值,用左老金改
之後重新組過一隊冇改努力值就過到
巴打知唔知點先有insane難度?
唔知expert已經係好難 玩玩下較番difficult
甲忍賀蛙試練點過第一輪打到愛管侍就俾佢秒

呢個位點過 就咁禁左右右?
普通 係咪因為用過cheat 我停係18 lv
人地咪有教你
高速單車係要3步先上到高速
你企喺宜家個位, 左行一格, 喺冇撞到個人嘅情況下向右, 剛好3格加速
仆街打到2週目開頭
比隻撚屌BUG大狼犬搞到冇左舊MEGA石
點解我開局無得攞第二隻寵
去到打彩虹火箭隊先中bug?呢道門開唔返呀diu
想問1.0係劇情未complete?
中左bug應該點算? 一開頭隻蛇紋熊已經打唔到

佢扣唔到我血 我都扣唔到佢血
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞