GBA pokemon究極綠寶石改版討論(4) And/iOS/PC/Web玩到

894 回覆
16 Like 15 Dislike
我唔知,我個時用波士可多拉,落石秒佢。因為佢ge 防禦力一定夠頂一下。
你點打贏千里
唔太記得。
我個時用電蜘蛛出舔舔網換波士可多拉落石,之後佢會出愛管事。換隻蜘蛛比佢殺。出烈箭鳥(唔好出飛行招,佢精神場地)加鯉魚龍(個時唔小心洗左招咬,如果有咬應該唔使犧牲烈箭鳥)殺。之後佢會出袋獸定直衝熊,如果你唔係格鬥系,直衝熊第一招一定係出腹鼓,所以出攻擊招,唔好換。你快唔過佢,好易一穿三。之後對袋獸,換草主鬼鳥,佢正常用千斤頂?定拳招。佢第一招一定miss。之後佢會出落石,應該頂到2下,用葉刃加身上有奇蹟種子,打到佢殘血。再出鯉魚龍埋佢。最後請假王就用恰雷姆同鯉魚龍打。
但對袋獸,一中要害或者畏縮就重打
卡綠隧道 岩狗狗 岩崩(固執性格+硬石頭道具)夠一下打死

或者最簡單 電蜘蛛刺耳聲loop佢燒傷燒死
點打四大 我一個都過唔到
呢隻game 好撚難玩
提提大家,2周目最後儲齊18粒z之後,入去山洞打大腦
打之前帶滿回復 返生藥
中間有隻茄喱啡每round自動催眠你 仲勁過大佬

仲有上到山頂打完第一次雙打 唔好手快快禁幫拖
再幫拖到赤日果pair係我打過最難打,4天王/作者之家拍埋兩個層次 (完全冇出招機會 一出場招都未撳就gg,想啪藥嘅機會都冇 想挑戰嘅可以試吓)
最尾個大佬反而好易打不過有時限
留意 唔知bug定乜 死左會入唔返去,甚至死起大佬嘅話會去咗異次元
一開始烈箭隼用命先制順風請假王用比卡超挖洞屈佢特性印象中我有用毒薔薇撒兩次毒菱
我用雷電獸秒到大王燕,
但係佢隻請假王勁到一下終極沖擊秒我鯉魚龍同烈箭鷹
點打
烈箭鷹有順風咩幾lv學
47好似啱啱好係上限
打千里前得45lv上限,咁我打撚咩
唔好同佢拼拳佢練曬努力值揀埋個體值玩家前期做唔到的用吓戰術同特性
咁咪學樓上用波士可多拉
但我冇草主
你係咪比佢真氣彈秒試吓用特防高d嘅精靈頂一下,例如沙奈朵,其實你個陣係點?
但我冇草主
你係咪比佢爆音波秒試吓用特防高d嘅精靈頂一下,例如沙奈朵,其實你個陣係點?
咪同上面有個巴打一樣
雷電獸,烈箭鷹,摔角鷹人,鯉魚龍,斗笠菇,泥偶巨人
你係唔夠袋獸打?我有想過其實奉神犬係克能死佢,剛好火山有粒火石。之前劍盾,我養過血雙防狗。招式用鬼火,晨光。打到物攻寵不要不要。帶埋我上大師球。
你可以試下用威嚇特性的狗。
鯉魚龍特防都算高,試吓頂一下之後龍舞再秒佢/頂一下直接殺佢
我唔夠請假王打
我用雷電獸秒到大王燕,係之後比請假王秒
我用瑜伽個隻打。瑜珈之力雙倍攻。如果你上一隻係鯉魚龍,拿殘血去死。因為佢要停一回。我就用威嚇,減佢攻再龍舞打佢。
請假王拎隻快過佢嘅挖洞屈佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞