GBA pokemon究極綠寶石改版討論(4) And/iOS/PC/Web玩到

894 回覆
16 Like 15 Dislike
其實lunatic同hard差唔多

只不過多咗樣 對手最後一隻寵打死個陣會鎖1血
咁已經夠屈
佢6v + 6項努力值全255
佢打你啱屬性
你唔會頂到
人哋1hp 又夠快
可能1串3你
終於搞掂彩虹火箭隊
2周目流星瀑布中bug 唔見左mega手環
想用金手指拎番 但唔知點用金手指

我係iPhone用當初第一個po介紹既模擬器玩的
團戰抽2個廢d嘅打
版木就反而唔太難
團戰有得抽黎打嘅咩?
我好似打晒唔同6個
再打板木
第一次要輸左先
然後歷代主角會幫拖,變雙打
呢個時候save左先
抽火&水boss打 (珍鑽嗰個boss會時停根本打唔贏
打完就直接打版木
原來可以咁玩
以為要同佢哋每個都要雙打一次先過到
卡咗好耐
呢兩條友打到我棄驚

想過save去delta

有個green.gba既rom
係咪將個save改左green.sav既檔 再將.gba同.sav擺埋一個file就得
我玩冇耐 打到第4道館都打唔過
唉 好撚灰
去海島之前唔記得買精靈球
捉左隻乘龍後面隻超夢得番粒係海島到拎到既高級球
有冇辦法可以搞到
金手指
A5F8ACED C86A84BD
20E43FD1 C35D0739
06E638DD B522EDA8
掉完禁L
綠寶石D金手指可否用到?
因為唔想刷V、個性同埋閃
玩完究綠
仲有冇咩改版係好好玩
最好多d新嘢 同埋神獸
利申神獸控
玩緊5.0 有冇得轉5.3?
同問呢隻只係玩多次綠寶石個流程但加左八代嘅寵,不過對手啲ai係幾正嘅

想玩隻有齊新寵同埋地圖係新,同埋唔介意有自創寵(如果整得好睇)
我玩緊unbound
個感覺似新game
對戰ai有無究綠咁正
同埋有無mega進化?
終於打贏咗雙子,佢隊野真係好屈,最強係隻愛管侍。

對手:
先發
仆街愛管侍(超能場地,無先制,超能力技能傷害提)
布莉姆溫(魔法鏡,無視變化招加反射)

其他:
巨金怪
Mega沙奈朵
月石
太陽岩

目前通過隊伍:
先發
流氓鱷(黑色眼鏡,咬碎地震)
鋼鎧鴉(剩飯,鋼翼、虛張聲勢、勇鳥,百貨公司三樓買,真MVP)

龍頭地鼠(大地石板,真MVP,修長之角,岩崩,地震,角鑽一擊必殺)
巨鉗螳螂(命玉,十字剪,子彈拳)
鯉魚龍(mega 石,老規矩龍舞兩次攀瀑)
迷擬Q (文柚果,畫皮鬼火影襲)

首先唔使諗打死隻愛管侍先,佢會用保護。先集火秒低隻布莉姆溫先,流氓鱷(咬碎)同鋼鎧鴉(勇鳥)滿速可以快過佢,呢隻招技超高攻而且可以打晒兩隻,而且唔可以對佢出干擾招。

之後佢會出mega 沙奈朵,巨聲可以一下打殘流氓鱷,但我哋可以用鋼鎧鴉鋼翼打佢一半以上血。之後換龍頭地鼠(滿速)修長之角鋼招殺佢,鋼鎧鴉用虛張聲勢畀愛管侍,混亂佢。

佢死mega 沙奈朵後會出隻61lv嘅巨金怪,我哋用龍頭地鼠招角鑽搶先打死佢(試過用地震都可以打到佢紅血,咁做下round 用巨鉗螳螂子彈拳,或者謎擬Q嘅影襲或鬼火),同時隻愛管侍中混亂佢會換隻太陽岩上場。鋼鎧鴉繼續用鋼翼或勇鳥車落太陽岩,直至畀人打死。

最後換鯉魚龍龍舞兩次同巨鉗螳螂用十字剪或子彈拳殺死太陽岩,鯉魚龍用攀瀑殺月石,最後殺埋仆街愛管侍,收工。

要做齊布莉姆溫死,有方法頂到沙奈朵一下同55波巨金怪就贏一半,只要阻到愛管侍喺場上就好打好多。
愛管侍好煩,之後阪木又有隻
屌,老竇又有、超能道館又有
有,我記得千里隻mega 都有,整喊細路專用
痴線mode 好似禁咗孢子
睇制作組點改
如果招式機器有/有人教咪可以有
畢竟之前個代Pokémon係學到
三周目彩虹火箭隊個度唔夠打有冇方法可以出返去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞