「煽動刊物罪行」條例只有6個月檢控時效,《立場》和《蘋果》已過期不能以此被起訴

591 回覆
2578 Like 39 Dislike
走曬去仲好
泵返多d支拿人落黎

你可以點
其實得只能夠講
我都有post 過
個個星期日 齊心 3百萬遊行 實有影響

可以咩都唔講架 就咁行
根本冇可能

行果時要冇任可宣傳
冇任可橫額
仲要隔開1.5米

一定有影響
呢樣野做到 先同我講意志同準備啦
將責任分配俾300 萬人,自己就輕鬆哂啦係咪?
唔駛去諗自己嘅能力係乜?
要發揮影嚮可以做乜?
當你真心想300 萬人出嚟又會用乜渠道同說服去實現佢?
做唔到呢件事亦唔需要諗其他方法,因為最衰都係嗰2,999,999 人唔配合你,係嘛?
平心而論,依家唔係嗰位巴打分責任比人
而係根本每個人都有責任
而好多人根本minimum都無做
支持樓主 亦見到呢個時期有幾多人係度冷嘲熱諷
即係咁
持之以恆係皇道
遊行 係平民表達意思ga方法

能夠堅持每個星期日放假去遊行
又要隔1.5米
又要冇集結人
又要唔舉野
呢個方係而家政治環境
係最可行
最有影響
更加唔會比人拉

同埋就係要冇渠道 先唔會比人拉

而家邊個敢出黎做集結人
係呢個政治環竟叫人出黎做集結人果個人更加唔負責任
所以我叫佢,同大家諗吓
去諗自己嘅能力係乜
要發揮影嚮可以做乜
冇。。。
雜種死果日可能有新曙光
冇就收聲啦,唔該。起碼唔好阻住其他人。
算鳩數啦,條例唔0岩用咪改到0岩用為止囉。籠門任佢擺,飄移境界。
中共不是蘇共

沙皇俄國從屬歐洲文明,雖然相對落後野蠻但仍是文明世界會員。蘇聯繼承沙俄,蘇共高層即使邪惡但仍殘留人性光輝。蘇共人性底綫是冷戰前提,確保世界無核戰。

中國歷史始終野蠻未曾步入文明,皇權專制雜交共產理論催生中共邪惡本質趨向無窮大。中共無人性不怕犧牲。

蘇共不敢≠中共不敢
同共產黨講法律?

有理有據
雖然呢個時代唔一定有道理必勝
但至少要指出暴政既荒謬
加串謀咪得囉
好似你呢啲傻鳩咁唔出聲到時又話香港人不聞不問,反正做咩都唔啱你心水啦
已經加咗,但亦已超過檢控期限
學你話人而家仲講法律有咩用
咁遊行又有咩用
但立場收皮已成事實
告你強姦阿婆都得仲得
你唔好搞笑啦,又係你自己話一絲希望都冇,咁點解你會覺得你呢個方法可以改變到極權?
而且依家嘅環境你連聚都聚唔到人,同埋遊行嘅定義係係行人路定馬路?你一出馬路狗即刻咬你,行行人路又有咩影響呢?你自己話冇隔1.5米,冇集結意圖,係你自己講架咋,李大導到時就會解釋到你犯国安法架啦
真心唔明點解你提出呢個建議嘅同時又會blame樓主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞