<木曜四超玩> 台灣網上節目真係好高汁[21] - 年尾第二屆演唱會及台北跨年晚會

1001 回覆
16 Like 2 Dislike
雖然好鍾意阿部
但佢首新歌好唔掂
其實老王同男個三個應該夾d
如果我配對,老王最夾應該係Kid,夠佬味
溫妮夾宇宙人,泱夾旺福
今次嘉賓團太過有自己風格,唔似上次係pop song歌手多
KU個蛙人又黃標
PSYMAN果D又黃標
真係支持佢地去新平台
唔怪得走鐘獎有個豬肉獎俾LINE D人
咁ØZI就係配阿部
今次既星無咁吸引,除左盧廣仲同宇宙人之外另外啲風格唔係人人carry到。對比返上年係點match都得
想完全走唱歌路線都係得一個主持人
上面都有人提到如果刪走KID,佢會好爽
KID碼碼地想唱歌,你叫佢做好辛苦嘅一日係完全無問題
班fans都話想佢地疫情過後搞返食飯,至少可以合照
搞演唱會佢地只有興趣睇頭一日就算
台灣個邊好多都放緊第二日飛,減晒價都無人要賣唔出
年年都辦演唱會要顧慮場地、售票壓力
主持人又要忙排練、錄音、仲有怕現場失準失禮咗合作對象
當然睇木曜幕後應該搞開就想年年搞落去
但YT年榜已反映大家想睇運動會個類型多D
今年先有拍嘅料理大賽好多人都想木曜年年搞
相反演唱會係唔係真係有必要年年都要有
不過都無人敢係木曜留言區講老實話,因為一講就預咗比人當酸民
自從7月單野之後,連台灣班鐵粉都少咗係木曜公海講真實想法
正想上黎屌
Youtube都戇撚尻尻
Kid又畀人捉去一日當兵
搞演唱會應該係阿部 溫妮嘅夢想
阿部應該唔洗啦,以前akb唔夠咩
agree
出碟都好過搞演唱會
唔係做開演唱人員真係好大壓力
當兵得KID,邰哥,泱泱可以去
演唱會真係唔應該年年搞
我諗佢原意就係想挑戰做一d人地認為youtuber做唔到既野
所以佢上年一搞算係攞晒啅頭 再加埋坤達跳放手真係搶晒風頭
反而今年再搞 其實都幾大壓力 無乜點去突破咁
反而隔過2,3年 黎過“木曜演唱會返黎啦” 咁樣仲好
以前有無得solo? 無睇過akb 演唱會
有都唔會到佢啦
佢好似長期圈外
不過佢依家隨時仲發展得好過一堆有排名成員
咁多人,真正出嚟單飛又彈得起嘅有幾多個吖
麻油雞已經係一個例子
諗起前田敦子
見佢單飛拍日劇又露晒bra又盛咁 都谷唔起收視
最後死死地氣嫁人 然後又離婚

阿部相比之下係台灣發展好太多
啲偶像出得快過電腦型號,佢其實頂咗咁多年已經算好勁
反而大島優子算彈起咗
其他點解唔去得
達哥好似爆肺避左兵役
溫妮唔夠高?
阿部外國人
我團嘅三上先係數字團之光

不過唔計黑暗路線嘅話應該得指原仲係keep到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞