<木曜四超玩> 台灣網上節目真係好高汁[21] - 年尾第二屆演唱會及台北跨年晚會

1001 回覆
16 Like 2 Dislike
sandy風格仲似黃子佼
lulu風格就直頭係吳宗憲

只係已經有師父 先無得講
最慘係盲粉仲係到死兜

老老實實 唔掂就係唔掂架啦 仲死撐仲乜鳩
邰哥同流行音樂脫晒節真係冇得攪
就算在場歌手大部份上過木曜
佢都係成晚係度唔知做乜鳩咁
3傻達哥唔敢自己講野
真係合格得kid
如果冇老人係度我諗kid仲會放得開

不過有睇開superlive/紅白果d真係覺得大會設計有d差
換單位轉場超耐
要佢地拖時間拖超耐
如果學superlive咁分前後兩個台輪住唱根本可以避免要佢地拖咁耐
唔係有d差咁簡單 個flow完全卡下卡下
放陳百祥上去就可以救返一半
都有難度
個rundown 好明顯有問題
放佢上去幫手吹水
但解決唔到轉場轉得太耐依個問題
其實三傻入面得泱泱有能力做主持但基本上無練過
溫妮目標做歌手就算啦
阿部係溝通問題
你要佢用中文好流暢咁做主持就無咩可能
期望越大失望越大
正常啦 睇到一半轉去睇五月天
人地成個場high撚到
根本木曜直播近呢一年都退步左好多
次次都係拆禮物/工商拖夠時間就播片
播完就讀donate
3傻本身直播都剩係負責聽
又點會有進步
以前會玩公主保衛戰 品味之顛好笑好多
張立東轉數都算快
不過點解冇人講陳漢典?
舞台差
自己表演差
出到黎觀感就好撚差
但有部份真係唔應該入木曜數
呢個真

轉場轉咁q耐

又多甩漏
温妮專心做歌手都唔易
廿幾三十萬流量
lulu ig都有幫手出下聲
完全心底話,而家好似冇心做直播個part
百祥只會去諗點拍下一個一日系列
而家D一日下下都成粒鐘以上,個直播就接近無內容
講真拆禮物讀信呢堆留返私下拆算啦
無論主持人收到球鞋定收到黑豆,作為觀眾都係得個知字
至於D信一定係長篇大論嘅奉承說話,聽得多都悶
讀donate更加唔洗講,成堆人都係用50台幣個底線去斗一堆:
「泱泱好美、溫妮好可愛、阿部我婆、小青蛙今天好聰明答對超多題」

而家個直播同以前差好遠,以前可以笑到痴線:

以直播黎講而家只有個吃播吸引
宜家直播 純粹係讀donate
玩下小遊戲都已經好難得 之後就係播片
其實 仲有咩需要直播 不如錄下影咪算

不過其實引伸咁多問題 都係因為佢地今次走左去做主持
直播玩遊戲黎講以前真係靠kid
啲遊戲要靠佢癲癲地先整到效果
無佢 邰又谷唔起 邰對住坤達好多時啲game知贏唔到無咁上心落力
希望今次撞到板會有調整

有少少挫敗可能係好事
J0個look仲要咁多年都無變過
見佢有出掛歷 好好奇銷量點
我要買都買個後生女啦
直播好似早2,3個月 連續2,3個星期玩下遊戲估人物 其實都幾好笑
但最近唔知係咪年尾忙大型制作 都無乜心做
而且直播又多數無主題 變相次次都係走流程咁 讀信播片讀抖內完
其實百祥應該放直播比班細既搞啦 以前d直播放好多 有集邰哥同kid比賽同女嘉賓示愛 笑到仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞