[ViuTV][不推文回覆] 2130-2230 全民造星IV (140) 傳聞造星:白卡の駅

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
諗起上季 豬突屎 不死身
連贏五場死唔去
其實擺明唱歌跳舞呢d core skill
兩組都會有落手教既導師
佛同祖我都覺得只係掛名做下戲劇效果
隨時留邊個走邊個係咪100%佢地話事都難講啦
有劉美君老師 sing battle點鬥
如果係喜劇會好啲 賣慘就真係會pk
個Team真係見到牙醫能力好強
Day妹去學野
然後死亡名單擺Ika 練埋佢抗壓
雖然豬突無走到 但連殺5round B組 佢地輸到仆街 不知睇得幾開心
其實有無人知許廷鏗同華納反面,係未因為造星4下次仲點搵導師

marf
本身以為唔分兩組 到battle 由評判揀foul 人

點知唔係仲要一面倒大炒

下次再做依啲賽制唔撚該導師都由單人轉做一組啦

Viu 下次應該會癲到搵個武打藝人做導師 但又繼續鬥唱歌跳舞
好似因為牙醫私下接廣告先同華納反面
Judas嗰次黑魔法個表演都好撚正
佢一開口唱頭髮亂了真係起雞皮
上年真.apa式wish、同化不同化都大獲好評
想像唔到琴日馬欣係A team ika果team
會幾撚癲

同埋好憎kinki 呢d路人大陸妹樣
Yoyo 好正式
雅俗共賞
yoyo soching
yoyo幾上鏡
唔係完約 之後自立門戶咩
根本就要兩個導師啦,睇嘢會立體好多
幾時喺酒樓對住阿伯唱閂冷氣喔
如果係A組可以著到勁索
但係依家要扮呀婆
上年Team battle loop最多好似就係黑魔法
A強於B係不爭事實,但真實能力差距無你諗得咁大,係分組同item設計放大咗個缺點

剩計表演能力,馬欣Hannah方方三個都係專業級數嘅表演者,但Candy Kinki呢堆新手根本不可同日而語,但照輸到仆街,點解?

又好似Ivy嗰組,好多巴打都指出咗啦,計硬唱嘅實力,有Nat嘅B組其實仲表現得好啲,但又係輸item 設計

上round無輸得咁勁係因為仲有Dance Battle呢種考硬實力嘅環節,設計對兩邊都公平所以咪3:2,呢個大約亦都係A B組真正嘅實力差距,但絕對唔會差到4:1/ 5:0咁囉,仲要B組foul人多啲理論上應該係精英化過A組

唔計魔王Marf,其實又唔覺得起始實力Day好過Nat,Candy會好過Ivy喎,當然而家兩round後又唔同講法啦但隱唔隱形正正係睇啲item有冇發揮得到啲參賽者特性嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞