召喚lihkg商用車學神 (20)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
泊位
之前見有人泥檔掂壆都可以出街
泥擋應該都得喎,只要最尾個轆唔上壆
我都係咁樣同個官講
佢話泊位唔得調頭就得
真係師傅點講?
好似冇人遇過呢個問題,泥擋上得壆基本上下一步個轆都會上埋壆

我之前試過係試場開車去調頭個位個陣個泥擋掃住個壆咁行
我個轆冇上壆囉
師傅話個官話個泥檔係車嘅一部分喎
頂 個個官都唔同
有冇人知荃自巴吞槍徐X師傅whatsapp完被藍剔係咪正常
鬆左手制後池一聲先好比油
咁樣或者只係輸d運未聽過泥擋上壆會肥
不過泥擋係車嘅一部分係真嘅但我以為只係路試個陣先係咁計
以前學車師傅成日話個一邊泥擋好近白線呀、踩住白線呀等等,如果咁樣行車做到大細邊嘅話會俾個官剔未能在適當的行車線上行走

同埋我發覺d官對中型泊位要求高過其他車,見你部車斜斜地佢地會落車度下塊鏡入唔入到格,但我未見過考巴士同重型個官會捉塊鏡有冇入格

搶快期方面早1-2個月大約7點9入到個system都有,但呢排入到去已經冇得返小巴快期
正常
要打電話搵佢
所以你唔會見到佢教車個陣係咁撳手機
呢下聲好似要開窗先聽到
以前夏天學車好似唔覺有
如果巴士連塊鏡都計咁我月頭考hino呢一次應該街都出唔到
我衰過暗斜溜後寧願吊高d由得極力子同個波箱齒鬥磨都好過又畀人落腳,反正部車又唔係自己嘅,個極力子磨蝕要換關我q事
中型會落車睇係因為上落車方便過巴士同重型, 好似係
捉鏡有冇入格聽就未必信,親眼見到你就覺得cls

起碼我暫時淨係見到中型會捉
所以我宜家係唔係都吊咗先,未到摩擦點都好過踩盡極力子鬆手制
話明係暗斜,睇到個d就唔叫暗斜啦
我考中貨嗰陣個考牌官望左勁耐
爭啲想入房拎埋間尺度

考巴士連車都無落就叫我開車出考場
我考三次巴士冇一次泊位係有落地睇,最多都係掉頭落去睇下個尾
大家柴灣18牌搵邊間好d
我第一次揸man冇落地望,今次揸hino泊到斜晒,我喺架車度已經打定輸數準備收工,點知個官落車行完一圈又畀我出街
其實一級官係睇得開啲,考過中型同其他就感受到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞