召喚lihkg商用車學神 (20)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
荃灣好多人排泊位?
大巴小巴中型重型都係同一空間
仲有貨車會分貨
落完斜無車可以上4波
荃灣係講緊十幾部
邊個位落完斜?
唔係講緊永順街咩?
見到自己係第七部或者以後已經知冇運行
仲有試過排頭三個 然後忽然之間就會一下子排到去停車場門口 泊完唔使調頭lu
又唔好咁講 大窩口都唔係好難姐
半條巴士上山加半條巴士落山姐
塞車機會少d?
我都唔知
我考哂重型同大巴兩個牌都冇行過呢條線
操車果陣感覺上又真係快少少
撞岩時間仲有大把出面車飛入黎入鬼油
容乜易,我泊親位師傅都落車屙尿,自己來,泊完佢就去完返來
如果問buzzer,會唔會係話癈煞的警報?
想問下用智方便報完名攞左排期之後,
跟著就寄信去運輸署申請學牌 ? 淨係報左18,可以同時申請4,5,9,10嗎?
如果遲d想考10A , 係咪照用10號學牌考就得?
攞埋學牌就去搵駕駛學校嗎
柴18邊間最好 有冇師兄推介
祝大家路路暢通
一張學牌任你簽 n 種牌,係路票要一種車一張
考過中型,貨櫃,巴士的經歷後,貨櫃的考核感覺係好鬆手,可能係考線較淺啩。

我考貨櫃,沙田考轉左,第一個灣都泊哂車,我要射到對面線先埋扭到架車,直至第二個彎,個官見到無踩線後,都唔太睇我揸成點。

直至返試場,消防局出面個彎,再伸個頭去窗邊睇實我有冇踩線後,都無眼睇。之後拆架pass.

反而中型我考柴灣,個後生官真係由頭寫到尾,不過嗰次我一定會合格,因為係年初四考,條街係無車嘅😆😆
係呀揸isuzu
isuzu應該易揸過hino少少
今次重考學車比較少行大窩口線
可能都係考返重型
中型要重新學考試路線,調頭泊位
1.可以
一個學牌可以俾你1年內學n種車
假設今日續學牌聽日pass中/重型嘅話,7個工作天後加簽貨櫃學牌都係免費

2.可以,正如拎1 2學牌最尾都可以考2A

3.柴18唔清楚,不過湯師傅好似好多人讚佢
具體嚟講$548係unlock咗學牌果格1年
正如$900買正式牌10年都係任加,因為我買個呢格10年任用
以前d人講到貨櫃好難咁但呢度個個都話貨櫃好易,考官對貨櫃嘅要求唔係高好多咩
暫時淨係體會到條路算易行基本上都係大直路又冇上落斜,係唔知有冇d暗斜位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞