召喚lihkg商用車學神 (20)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
同條女講我揸架兩門ben屎嚟接你
un下un下姐係極力子&迫力控制不當
空間感不錯而且附有有大量豪華設備
有時間建議你搵師傅前 自己搵啲考試時間
揸車行兩轉啲路線再決定
荃灣真係十級地獄 葵喜街轉上永基路果個位好多仆街剷車亂鳩咁揸飛黎飛去 速度又快
出完試場叫你轉左=8成重考
師姐好耐冇見
話說你貨櫃學成點
真心咩
我見9成9都係轉左,中型轉右考大窩口真係未見過
淨係等攞學牌可唔可以中途轉試場?講到真係幾驚
之前考重型有時會路過永基路果個位去橋底泊位
有幾次都比班剷車搞到要急停
仲未計果個路口長期有啲大車死車泊響度
呢個唔知 你預重排都快過荃啦
打去運豬署問下
暫時冇見過有中型考牌上過大窩口,學牌就見到,不過都少之又少。
其實荃灣中型係咪都唔會考葵盛
我好少經呢邊去,通常經墳場個邊
但用3波行墳場好痛苦明明條路仲暢通過德士古道
學牌行大窩口又唔話好少,1堂總會見到2-3部

如果考中型行大窩口應該就真係等重考
墳場果段都有行過 睇下果日練邊條線
我師傅架車響嘉里所以成日都係果邊落去
墳場果段練到後期我師傅直頭比我四波飛過
如果嘉里出發嘅話通轉左經葵盛圍上大窩口先,學到咁上下先去排隊學調頭泊位順便休息,都試過跟過人係轉右去試場先

我都想上4波但師傅唔俾,學重型唯一遺憾就係冇上過4波
彈簧避震
哇 被你講到小小驚
唔敢考荃灣
4波好易超速
同埋果種感覺都幾恐怖 明明行50幾好似細車揸到80-90咁

我自己學通常兩堂學哂路線或者兩堂學哂泊位調頭 慳翻走黎走去啲時間
個個感覺唔同 自己搵架車揸過去睇下路況可以幫到考試
你用細車習慣下果啲突發點處理先 再響大車度做翻出黎會順好多 同時都無咁緊張
雪藏牌
荃啦,唔好睇到好難,熟左架中型其實平常咁揸就得,迴旋處出唔到咪慢慢玩,又唔會肥你,除非沒車你都唔出
印象中出左路票就轉唔到試場架啦,只可以等肥佬重考
	20.	我是否可更改路試考試地區?

運輸署會按考生選定的地區(現時的地區劃分設定為「九龍及新界」和「港島」兩個地區),由電腦系統為考生編配所選區內的一個有舉行有關駕駛考試路試的考試中心及候試名單之末的考期(俗稱尾期);換言之,考生可以選擇駕駛考試地區,但不能指定考試中心/考期應試。如考生希望更改路試應考地區,須於路試考期最少七整天前(即考期及本署收到通知書的日期不會計入七整天通知期內,例如,若考生的考期為2月9日,考生須於2月1日或之前提出書面申請)向本署提出更改考試地區申請,並遞交下列文件:

(1)	考生親筆簽署的更改考試地區申請信正本(需列明姓名和身分證號碼、考試種類及更改地區等)(註: 更改考試地區申請信並無指定樣本,你可從本署網站下載、列印、填寫並親筆簽署本署提供的申請信範本。下載範本請按此);
 	(2)	排期信正本;及
 	(3)	身份證明文件(正本或副本)。

https://www.td.gov.hk/filemanager/tc/content_4815/postponement_form_dss-a-07_dtao_(chin)_20210603.pdf
可以轉區不過要重排尾期
丫我唔記得左佢係轉區
同一區先至唔可以轉試場
(不過除左拖頭每區其實得一個試場)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞