[26]考緊26?你問我答 (32)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
岩呀
慢車轉其實係要反方向側身去平衡架車
學牌係無可能行到要訓車既車速
電單車轉彎冇錯係要傾側,但佢哋誤會咗,以為轉彎要好似moto gp咁至係勁。
重點係點樣令架車傾側,而唔係所謂嘅瞓,瞓就應該喺床度瞓
https://youtu.be/PgUOOwnZcDU

果陣我係睇佢。
因為唔夠快同力上二波
小弟驚死火
黃格係直路中間
點都唔夠轉左第一個彎咁多時間加速

利申考沙駕
個場起步個邊有少少暗斜
運吉話會俾返一個月之內嘅期你
上次9月頭落雨
之後佢真係補返10月頭俾我
咁轉咗第一隻彎先比啲油上二波,之後黃格直接一波停車
我係咁做

但唔知其他場會唔會易啲上二波
總之一定係上二波好轉啲
黃格開車扭多少少油, 一夠速即上二波, 轉彎易好多, 二波扭油順好多唔怕扭, 唔似一波咁, 尤其是你唔熟架車, 一波轉彎勁難控個油門.
唯一唔好處就係一唔夠速就好易死火.

利申: 二波轉第一個彎最後pass
我老強考觀駕都係轉左彎先上2波. 因為起步後即轉2波後轉彎感覺好似好快咁
新官駕強A排到9月頭
一星期內上哂 幾時考就話上強A果日先知
希望唔好上完強C之後幾日考
我果陣考沙駕都係轉咗第一個彎先二波,因為一起步果陣驚唔夠油,所以不停練一波轉第一隻彎,要習慣唔好又比油又縮油,定油轉彎就ok
屌你老味拎埋畢氏定理side angle side出黎討論啦中學雞冚家剷
知道,離心力大師兄
佢無錯啊
佢個cam定住喺地上面
就係用「地」做inertial frame
解釋就會係centripetal force而唔係centrifugal force

但如果你揀個轉緊既電單車做Inertial frame
解釋就係用centrifugal force而唔係centripetal force
同一件事
明白
我發覺出街我太過留意後面部車,成日覺得後面推緊我或者想爬我頭,不自覺就渣快咗,搞到考試動作做得急,收慢部車又會怕後車隨時會撞我尾(成日見到後車跟得好貼)
可能你真係太慢
路試正常我行40,keep住3波5000轉左右
扭大力少少都驚超
比架600rr/r6佢去英雄亭落山全速轉灣拉極力子跑一轉有命返到黎我成架車送比佢又點話條友唔識揸車仲打咁大段野教人
我17號 星期五 合格左強制 請問我下星期五24號 可以上運輸署未?
我考左年幾終於合格強制
人地講慢駛個陣拉極力子防死火 你就up乜鳩600rr/r6全速轉“彎”拉極力子跑一轉 你講野前有冇用下你個閪腦諗野?
洗咩理佢 佢要爬你頭自然會左cut右cut 你諗多左
hi 26考車台癲狗依家block你啦拜拜
希望第日唔會見到你上新聞啦
轉灣先減速洗撚拉極力子
唔夠力死火咪定住細油過
你自己死你既事啦
走黎教學仔拉極力子過灣你快撚啲自己去死唔好害人啦屌你老母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞