[26]考緊26?你問我答 (32)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
係咪最快就唔敢講
因為唔知元朗尾期排到幾多
但沙駕係比港島快少少
唔該曬
呢排練比大油起步加速,真係覺得型到跌渣,有種世界由我主宰感覺,新手一定要識
渣 唔想係馬路比車切死一定要識大油起步 大油加速 再急煞
截至29-11-2021

📍新觀淨強制已經安排到明年8月-9月上堂;預計大概明年11月-12月考試。

*留意返,新觀淨強制已調整價錢為$3,260*

📍沙田淨強制已經安排到明年6月尾~7月初上堂;預計明年7月中考試。

📍元駕淨強制已經安排到明年6月中上堂;預計明年6月尾~7月頭考試。

📍鴨駕淨強制已經安排到明年8月中~8月尾上堂;預計明年9月考試。

可以報咗強制試先,記得報淨強制試
前日去車迷城有啲1.5-1.6K嘅agv頭盔好似幾抵屌
但係啲店員話係舊款, 唔知佢放咗喺個倉咁耐個發泡膠會唔會影響壽命
全文轉貼!最尾個句可以唔洗理
強制都排成年,過左強制先諗,路試就睇自己邊度學車方便、價錢!
絕對係
你喺港駕啲線少車,但係你考試一有突發事件就橋咗喺度
相反你出街本身就多車,多實習機會面對突發事件,考試個心都會定好多
我以為鴨駕排到下年9月已經痴線
原來新觀直頭排足1年
出面師父教得有心機啲又平啲
我覺得好趕,有abc 三堂你上,同埋上完堂你可能會想補鐘練下
第1堂幾時上真係唔太重要
重要的係最後1堂,因為上完C堂之後一日先可以補鐘
我個人建議你最後一堂上完之後預1-2星期練習時間先考
有冇人知駕駛學院,平時練個款車係咩型號
Cb125f
感謝
強制呢家要排到9月 哭撚左
同埋想問下強制 有冇快期呢樣野
肥咗又好撚好彩咪叫你攝
今日pass強制

想問下揀邊到報路試考慮個位係咪睇邊到個期最快?

定係出面自己搵師父(e.g 自咖遊)嗰啲會性價比/學到多啲

我大西北人元駕真係最方便 其他都要搭車出城

求師兄解答!
考慮啲咩係睇你自己架嘛, 點知你著重嘅係咩呢?
你可以睇價錢, 地點, 考試路線(e.g. 難易程度/私家場?), 考期等等
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞