[26]考緊26?你問我答 (32)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
考天光道既話有無建議預早幾耐學?
得閒就電話去駕院問
如果有位就可以排早D(好似係)
我個陣早兩個月 覺得有啲長
而家又唔會點落雨 一個月差唔多
我就老強+路試都係元駕一條龍學晒,本身報個個plan比較平所以自己另外再加錢買模擬考試同補鐘

當然有好有唔好,好係有自己場練斜8,但係啲車真係可以好撚閪(極力子鬆到仆街、尾brake踩到爛先有減速feel。左邊盡軚同右邊盡軚係唔同幅度,我試過一架車右邊盡軚係唔夠位俾我打斜8,要換完車先打到,鏡歪鳩晒依啲問題等)要練車記得避開188 189 ,有得用紅色車(考試車)就用紅車,師傅嚟講我遇過2-3個都幾nice 既你肯問佢問答仲會講下啲留意既地方

自迦遊我都有問過時間收費,元朗有得租,係比駕院平,但我個人原因都係揀返駕院補鐘

Good luck
明白

明白 我暫時都prefer元駕

你學曬用咗幾多銀兩到

講開考試車 啲阿sir又話會拎啲好少少嘅車出嚟考

但係我嗰場係用返我ABC堂嗰啲牛肺(白油缸)有架18幾我記得有堂係跌甩埋塊鏡
報個陣唔係好記得,都兩年前

老強補咗兩粒鐘,路試個到自己再課咗模擬考試同6+1
依到我諗二千幾 當三千左右啦

你想要紅車就睇下俾匙你個個人有冇紅車俾你,冇就簽到完就去電單車部問師傅拎(見過有師兄咁做)

我都試過就咁喺大堂個邊拎車咁啱拎到紅車用

白車唔係唔得既,都用到既,但佢俾188 189 你就一定要避,同佢講完有問題佢下個鐘都係俾返同一部我要再屌佢先換
ching學咗幾多堂 (cfu帶/自練)
我一對一就三/四堂 上一對一前一兩日就自練一次
打8字用咗幾耐啊
好三堂開始掌握到 之後就練穩定啲
我係常樂係用一條行車線黎打
其實都差唔多 因為到考個陣會少幾成功力
買左車自己練左幾日已經熟晒打埋8字 仆街原來咁易早知唔買 仲有幾個月先考
早啲出街唔係一件壞事
見識下 同線抽頭 直出 冇望盲點睇你唔到
駕院預考試前幾耐開始上堂好?
香港邊度有類似“直線7秒”嘅場玩下
我自己係考試前一個半月上第一堂,預多啲時間揀之後既堂同補鐘時間
駕院強制場
沙駕有個獨木板喎
有咩分別
聽日元朗考915
有冇咩留意

依家去練埋最後2個鐘就上路了
打左去駕院問
pass左強制之後但未上路試的導師指導課程中間幾個月,想自己租車淨係係強制場keep住楂下先都唔得
到時等左幾個月肯定唔記得點楂
路試堂都係跟駕院?
到時會俾你摸熟架車先再出街
路試?老強?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞