[26]考緊26?你問我答 (32)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
唔會,我都買左,最緊要安全
因為你個出席紀錄係每日凌晨更新
所以一日未update 一日都當你未完成C堂
如果你唔會考考下唔考,其實又唔會,反正pass左你都會買返個高級少少嘅
我自己就買個幾舊水嘅用嚟學車,依家出左個z7嚟用,學車嗰個留俾後座用
強制都可以補鐘?係跟其他 timeslot 一齊上定自己練?

利申:下年先上強制,咩都唔識
加件背心頂一頂

可以自己補啊
自己係果段時間自己練
例如鴨駕可以補的時間
不過正常人都應該要補
強制話就話4小時,但遲到早放,再加上等多過楂車
自練
app就只係得幾個時間揀
打電話book就多d時間揀 但通常係話畀拖頭場你練(因為其他人要上強制堂
吓佢同我報第一個星期上3堂,第二個星期就考,會唔會gg

另外補鐘幾錢?
想問考強制二波轉灣點先可以無咁易死火 一出灣就比油就死火 星期一就考
點解唔考慮轉完彎先做上落波?
$350 1堂 55分鐘
會唔會gg就真係好睇人
我自己就都係上晒強制之後1星期後就考
今日上強制C最後模擬強制試,4次入面都有2次叫成功做到
但我本身有棍Van牌,所以極力子方面就無咩問題
係轉返去停個格仔個灣
我都試過二波唔比油 佢唔死火 可能轉灣轉得唔好所以先死
啲人成日驚二波轉彎會太快
根本就諗太多
你一波轉彎 重易失平衡
因為一波扭力大 對油門好敏感
你驚轉彎跌車 所以諗住用一波行
但係因為太慢 又好易失平衡
一失平衡 你就一係俾油 但係油門太敏感 你一俾 就衝埋啲水馬度
你唔俾油 就一定會唔小心落腳
你要唔失平衡 架車梗係要有咁上下速度
你踩過單車都知
出彎俾油死火
九成九係你太慢 格硬二波俾大啖油
副偈屌唔住一嘢就死俾你睇
二波 轉數太低 速度唔夠 一定唔可以俾太大油
慢慢俾少少油就唔會死火
我之前都係咁,因為我一出灣就俾大油,一定死火
你都停啦
洗撚俾油
BTW
唔撚係灣

打得灣岸多?
好多人都試過轉完彎就死火
其實係因為你入彎速度唔太夠 轉彎又只用扭呔方式去轉 唔太識控制個重心去轉
所以轉完彎 彎心會冇力 之前上堂都試過一次轉完彎死 呀sir教其實彎心要比小小油 除非你有咁上下速度就ok
而家個系統改良咗,強制嘅補鐘都可以經 app 自己 book 喇
駕院又話開9點
打極電話都無人聽
結果辛辛苦苦打去駕院
都係叫我自己去app book
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞