一人一個感覺到朋友同自己愈走愈遠既徵兆

539 回覆
2872 Like 10 Dislike
唔講返工股票 仲有咩講
我嘅生活就係得返呢啲。。。。
我都想分享其他趣事
我連group 都冇個
當你每次問play5play之後永遠得個N字嗰下
成班兄弟約出嚟講炒幣炒股先係傻仔 呢啲嘢你同邊個講都得 其實講下以前啲柒嘢 講下邊個同邊個結咗婚 講下大家返工有咩呻 咪夠
即刻走人
我冇所謂
問你:最近點
你答:都係咁

沒人講野既group又有咩用
約佢出街成日都話有嘢做 但睇佢story又會搵到時間約其他朋友
真係出到黎食飯又話唔想食咁貴 但同樣係睇佢story又會見到佢同啲fd出去都係食好西
耐左個心真係有啲淡
屌哂佢哋老母 問佢哋呢日得唔得 佢哋話唔得 但係佢哋個閪腦唔識得要講邊日得架喎 係咁撚樣要人問一問先答一答 屌佢老母 然後問佢邊日得又話遲啲先答到 戇鳩鳩 咪撚出算
可以點答
你唔會想人地請埋你
大家做朋友既一向都係平等相處
無端端叫人請做咩
識有個人,對朋友好好
有次,佢有個好友無端端好吋咁講
佢嬲即閃
對方竟然周圍唱人小氣
就算唔分貴賤
大家D話題真係會唔同
咁撚戇鳩
我講過...個情況係
佢係咁judge我嘅決定 話我唔應該點唔應該點
我真係講左句類似意思 關唔關你事?
我覺得朋友唔駛下下質問我做啲決定嘅原因
當比人質到一個點係我真係忍唔住爆佢"關你咩事" 係咪你都要反省下會唔會真係你踩過界呢?
講以前D野,講多幾年,其實都好撚尷
因為大家都feel到大家冇野講,講來講去都係話當年,笑埋同一個gag,同一個對白...

然後你話講下邊個結婚,其實都冇咩好講,好快講完。

若果我份工同你份工差好遠既話,大家好難傾返工既野。而且,講得返工,最後咪又係講錢。
條ON9同我地講: ''講句關你差事咋嘛。即刻唔種意喎。
喂,老奉講?絕交未絕囉。咁小氣,我唔MIND'''
我哋圍內懷疑佢唔抵得人地嗰排識咗好多新朋友
唉呢個post睇到好sad
呢句真,佢係咁岩同你喺同一個站出現,只不過呢個站對於佢黎講只係中轉站
最深感受一次係form 7
我考得幾好入到u唔錯既科
有個同學好努力 不過好似e咗幾科
屋企窮冇再讀書走咗去h&m執衫
有日我放學行h&m撞到佢
諗住say hi佢扮睇唔到
跟住我又唔醒水 一路行過去佢一路扮睇唔到我走
之後我叫佢個名 第一句佢叫我唔好搲折
我就知我地以後唔會再講野
咁就真係完
已經唔啱傾
一句講晒 只係唔重視你
你重視佢 但佢唔重要你
時間同錢其實好多人都有
問題係會唔會用係你身上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞