Apple Watch 用家討論區 (53) 都唔少人買

1001 回覆
3 Like 7 Dislike
magsafe iphone瞓係叉完全係廢咗一半武功
之前隻S3用咗差唔多2年先得1條痕
而家隻S7用咗2個幾月已經花咗啲
想問下有無人試過aw7叉緊電都更新唔到
琴晚瞓前㩒左更新,今朝戴上手已經搞掂左
有冇人覺得Apple Watch S7 比以前食電左好多,隻錶未必頂到一日
我自己用得最盡係咁:

7點am滿電出門,中間行山4個鐘,10點pm返屋企
錶係開曬所有功能,開背景app 整理,最光mon,靜音

用淨30%
華為出左血壓計錶
apple watch 8會唔會出有呢
我係LTE版
98%電出去跑(唔帶電話,用無線耳機)
跑一個鐘頭左右
返到嚟冇咗20%
隻野早兩日先買
睇多幾日如果唔對路就拎去蘋果
LTE 版有個變數,就係如果你身處個位置係訊號唔好嘅地方,佢會自己不斷SCAN 搵訊號,變相用多好多電,IPHONE同理,我行山IPHONE 去電超快
唯有平時帶電話出街果陣熄咗Watch個network
有電話佢會自己熄架,冇先開返
你用咩台郊區收得咁差?
玻璃係硬淨,但係個表殼就易花到仆街
我戴兩日已經花晒
我睇番#1,S3/S7都係用lon-X,但真係唔知點解S7會咁易花
Sad

想問下點解官網呢個位有紅圈 但我果隻係綠圈既
知道原因了
cellular版
你搞咩黎
部手機同錶更新完之後 唔知點解隻錶叉唔到電
放上叉電幾分鐘自動就斷電唔叉
已經熄佐optimization
有冇人個影相功能廢左?我series7但完全用唔到相機遙距,一開就只有黑屏,等好耐先有畫面,有畫面一陣唔夠就停住左,但照影到錄到,只係冇畫面睇
隻S4黑鋼今日跌爆左塊玻璃
個mon使用正常,諗緊出去換玻璃定留黎買過隻新既好
但係換左玻璃好似會無咁防水?

買左2年幾花都無花過,第一次一野爆左玻璃
我都係,要用跟機條線先充到電
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞