Apple Watch 用家討論區 (53) 都唔少人買

1001 回覆
3 Like 7 Dislike
買依個啡定依家隻深藍色好
買咗 Apple Watch 今日第一日用
有 set unlock with Apple Watch 今朝一開始 iPhone 都識認口罩樣 unlock faceid
隔咗一陣 iPhone 又要我入返密碼 係咩解究
其實個watch unlock 好流,我而家都索性唔用
用左幾日
D電淨係夠用1日
有時直程得大半日
係咪正常
咁癲架咩
熄左無用嘅背景app更新
或者check電池容量有冇過低
個錶面完全唔抗油
可以用iPhone/watch鎖返iphone/watch
如果係用apple watch unlock既話隻錶會震一震
戴上手第一次要打pw unlock先
留意下點解要打pw unlock
寫d字有唔同
我今朝頭幾次解都係咁
但之後一路到依家都無再發生
如果部機本第unlock左先戴錶再unlock錶先鎖返iphone
下次unlock iphone都要打多次pw
你玩多兩次就明
你每一次戴隻apple watch,即刻拎起部iphone unlock要入一次密碼,同時unlock埋apple watch

你每一次戴隻apple watch,係watch度unlock一次,即刻拎起部iphone unlock都要入一次密碼。如果你唔係即刻unlock iphone,戴一陣先再拎係部iphone unlock,就唔洗入密碼
我朝早七點鐘開錶,八九點熄錶前有75%
係咪新屎坑成日玩佢?
我差唔多咁用s3 返到屋企80%
s7返到屋企 <60% - 70%
瞓覺前95%起身得返57%係咪唔正常
用咗半個月多啲咋喎
唔正常,扣10~20%先正常
似係出bug 某一個senor 係咁用,又測唔到係咁loop
reboot下今晚再睇睇
第一次想買apple watch做運動用
揀SE 40cm, 想要嘅錶帶都完全冇貨
粉紅solo loop 同 淺紫sports band 完全買唔到
想問係咪正常 呢兩隻色好受歡迎咩?
有咩咁特別會斷貨斷成咁

另外想問下solo loop定sports band 好用啲
冇呀
跟上面巴打講熄番背景app自動更新d電就正常番
到而家都仲有76%電
如果有Apple Care + ,battery health 係咪都要低過80%先可以換?
你掉爛部機咪有得換囉
黑鋼+鋼織好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞