試過去飲人地嗰餐 見過最寒酸係點?

642 回覆
2081 Like 63 Dislike
咪係
而家一圍12 去蝗府club one 5千-6千一圍左右
公價800 都收9600啦, 大把水位賺 , 佢地啲plan 任飲啤酒汽水橙汁都係加三百幾
大酒嗰啲就主人家自己買

仲一人一罐真係好撚cheap 雞
自助餐
一路食一路夾,冇乜點返埋個位到...
得罐可樂係咪有啲過份?要比錢做人情嗰喎,唔收人情錢就冇資格出聲囉
合唱團?肉蒲團就有佢份
請飲唔係請?我俾份人情真係人情嚟
好想去咩唔洗比錢咪真心祝福囉
最後個仔同左個西女人一齊
一來啦, 二來好似話比人情條友未結婚的話, 第時條友結婚就跟返當日人情數比錢
痴撚線
留名等睇有冇其他可以超越呢單
細蚊仔? 知唔知依家去飲要比幾錢呀
比兩千銀叫我飲水飲茶?
你忽撚左呀?
早兩個星期去飲
同個新郎吹水
真係見到有人未開席就嗌蟹肉伊麵
個部長都識玩
上麵嘅時間上埋張單
嗌果條友黑撚晒面
原本一個係主人家請你去飲宴,客人就拎賀禮(人情)去拜候,本身兩樣禮儀嚟;人情同餐飲宴係冇直接關係只不過華人社會拎去飲嗰餐值幾錢就人情計幾多,唔知點解一定要掛勾咗

講返你嗰句,所以佢派帖畀你實質真係請你嚟,如果你做到唔禮尚往來其實係唔需要做人情
酒樓/ 19 會所 $800
酒店$1000 (好似係)
個晚我有去 見到個牧師送左本書俾主人家
比錢都唔買得係咩料
喺天台擺酒,係有翅食有鮑魚食呀,但就係冇冷氣熱撚到差D中暑,仲有隔離檯唔知嘈乜嘢幾乎開拖 ......

主人家飲大咗叫牧師服侍佢,最後牧師把持得住話要服侍主
有俾錢架請就真係免費咩
同埋好多唔係太熟又點真心祝福人
富有限制左你既思想
如果西餐廳食Brunch/ Buffet 之類呢?
果餐唔係中菜,係每人一份嘅。

一枱坐十個,點知主家只order 咗五份餐一枱。

我呆撚咗,某D 餸根本唔可能share 到。

食到一半拉隊走,唔撚使咁cheap 呀?仲真係好friend
多數真係橙汁可樂任飲 佢都真係幾慳皮
1000唔得啦 近兩年都係比1500
On99 尊重係互相架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞