試過去飲人地嗰餐 見過最寒酸係點?

642 回覆
2081 Like 63 Dislike
去酒樓食點心咪算唔太核突又唔貴.
係天台搞,都痴撚線
係咪覺得自己搶到第一個留言窒樓主好型
十幾年次有次表妹結婚,
其中一個親戚食到咁上下竟然自己叫左個龍蝦伊麵拎走
印象中都應該要千幾兩千, 仲要埋單個下主人家先發現
當然呢件事就傳到大部份親戚都知啦

睇完呢個POST就知道請人或者做人情真係咪咁寒酸, 一係就唔去/唔請
大家都會記足一世
好過去搶
痴撚線 笑9左
肉酸就諗到 女方自己plan好邊日要男方求婚 地點朋友全部自己諗好 之後扮驚喜扮唔知

未擺酒 但已經諗到會肉酸又寒酸 因為女方又計較又小家

利申 識男方叫咗佢唔好娶依個女人但唔聽
見過人哋去飲,個新郎本身病底,咳咗個潤落人哋膊頭,仲俾隔離嗰個即場食埋
same, 仲要refill得慢,唔夠食
人哋啲錢捐晒去612啫,俾手足水左獲已經好撚慘,仲要娶埋個黃天使,唔好同佢計較啦
CORDIS +1
有時係啲staff問題,佢哋炒散根本大撚晒
比足錢佢都一樣西
男家係咪諗住收左人情就無親戚
做兄弟先慘,有咩擔擔抬抬就叫哂班兄弟做,開門利是冇份分,仲要俾班姊妹玩
Cordis無論服務, 食物都好好
擺得當然都想好好睇睇, 唔係食普通野, 所以冇揀最平果個menu
最後d親戚feedback都話好, 依家每年都明閣食一次蟹蓋.
係樓下收兄弟利是通常都係得100

但.. 介意錢就唔會做啦下化
咁我覺得係你個朋友應承完話有野比你食但之後又話你麻煩呢下過份啫,如果係有你心個啲親友,好似你自己講咁都有過好嘅經歷。

不過一場婚宴咪當睇清個朋友囉
咁我覺得係你個朋友應承完話有野比你食但之後又話你麻煩呢下過份啫,如果係有你心個啲親友,好似你自己講咁都有過好嘅經歷。

不過一場婚宴咪當睇清個朋友囉
姊妹多野做啲,因為多野搞多野煩果個都係新娘,有啲咩都要姊妹幫手,好多野兄弟幫唔到,不過做兄弟姊妹都係義工嚟㗎啦,真係夠老友先好做
不如唔好擺
開門利是既公價係幾錢?
我收過5xx 同個新娘fd所以照俾人情1xxx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞