試過去飲人地嗰餐 見過最寒酸係點?

642 回覆
2081 Like 63 Dislike
唔係講笑
我十年前左右去飲過一餐黑警真係射龍門
仲要人地老母上台講嘢都仲射緊
呢單嘢我地圍內得閒就拎返出嚟笑
識咗廿年。。。。真係屌出聲。
呢啲唔係擺酒呀嘛,雞尾酒會都叫擺酒咩
所以唔係熟既FD 叫你幫手做兄弟姐妹, 千其唔好做
睇得出你係一個窮人
仲有黑絲睇
家的感覺🤣
唔係公價三舊咩?
最尾個Point
我諗枱數就多數12一圍
凸多一兩個要開多枱 你估全港一年無幾百都有幾千嘅新人
有幾多個會揀派帖俾多幾個唔熟嘅 定空鳩咗去
你記得淨係請真心祝福既人,你口中果d唔係真心祝福既其實真係唔係好想黎
即場拆人情
重要有份生果報
請d人都寒酸過人
唔知算唔算寒酸
畢業兩年後閃婚
我係男家fd 女家唔識
男家屋企人開茶餐廳
所以係茶餐廳搞
自己班圍內10幾人+男仔隔離班幾個fd同女家6~7個姐妹
男女家屋企人6+8個人
女家無請老師
男家請左兩個班主任但係班主任比低利事無到

我記得有人入左份明報做人情
我同佢比較frd底做左1314人情比佢
我食左好大碟牛河
仲記得挽猜輸飲一支辣椒醬

勿相認please
呢d所謂朋友唔要都算撚數啦
廿年朋友
計數計到咁核突
呢d人 有事都唔會靠得住
當識少個囉
應該有好多人會派啲俾啲唔熟嘅人去 因為錢就俾咗
但係我寧願坐鬆啲 10個一圍
坐得舒服啲又可以食多啲
我女朋友(未結婚時)有個朋友結婚,佢問我女朋友我會唔會去,但已經講明我咁啱要去出 Trip, 來唔到飲。
之後派帖時,派埋俾我,局西住俾多份人情佢,咁係唔係叫尊重呀?屌你個老母 🙏🙏🙏
當年我結婚我呀嫲要我比唐餅券派街坊,帖就連餅卡同回禮利是一齊派
不過佢開心就好我都無出聲
喺bq炒得散,睇慣哂啲擺酒,打貓都食勻哂,又唔係特別好食,已經同另一半講明唔擺酒
其實咪就係酒樓中菜
咁嘅價錢食omakase唔好
點可能show,邊有咁多長工,冇哂炒散到時一打十,主家食到蝦球/燕窩,山頂都唔知出得乳豬未仲要無限酒水都係酒水欠奉,直頭係茶水都冇
覺得只要一日有擺酒文化存在,一日都會有搞笑野睇
我識窮鬼佬結婚,可能人緣真係好,沙灘簡簡單單行禮,西裝婚紗都無著,都有五十幾人去,行完禮係旁邊間吧大家飲杯野吹下水,夠鐘就閃人,勁chill
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞