試過去飲人地嗰餐 見過最寒酸係點?

642 回覆
2081 Like 63 Dislike
我呀爸同d 親戚食完個飯自己走咗啦

好想體驗下
寒酸去飲就冇試過,不過有兩單關於結婚幾奇特嘅,
一單係有個中學同學叫我去幫佢做兄弟,但條友中學咁多同佢講野唔超過廿句,畢業幾年都冇聯絡過...
第二單係返份新工唔夠一個禮拜,就有個同事話佢結婚,問我去唔去飲,
最後兩單都冇去
無撚所謂啦
啲金鈪咁柒
似足巨商條友
我獨自去撩撩
我老婆成日叫我帶番佢去食
佢果日真係乜都無食咁滯
嘩 好肥喎
做姊妹係好撚辛苦,預左長時間勞動,要捱餓又無人工,所以真係好friend我先會做。你就直情比人搵笨啦,陰公!
我好似隔咗一個月返去食左次補飛🤣
因為我唔小心食左佢個海中寶

之前用里數換咗餐再食👍🏻
講得無撚有錯
我諗咩人都好,真係要做到全場真心真意祝福新人既4,5圍內一定搞得掂
寒酸真係未試過
但細個試過係去會展飲以為全世界結婚都係擺咁多圍
大個去多2次先知原來只係人哋真係好有錢
唔係個個都擺得起
印象中好似遇過D四大長老嘅小學同學之類🤣

其實都係睇你預幾多圍

酒樓個D包賺咪大包圍請曬🤣
個D有min charge
我估起碼都五十個
麥當勞生日會包場會唔會好啲
結咗,冇擺,自己私底下分開幾次請咗班唔同圈子嘅朋友食飯算
同請飲要自己比錢一樣道理,好似係
我本身食素,通常人地問我去唔去飲我都會推,因為我根本無野岩食,又唔想麻煩人地專登安排素食比我,但總有啲人會求我去,話一定會安排野比我食,唔會餓親我,求多兩求我就心軟,有兩次係club one同sugar,有素食餐,一碟碟上,安排幾好。然後有兩次真係好後悔,一次係我親戚結婚,佢根本就無order素食比我,係我自己問侍應有無素食,然後全晚我只係食一碟羅漢齋飯,以為自己去左茶餐廳。另外一次係舊同學,去之前我已經問左佢幾次,佢話一定有野食比我,點知去到佢話無預備野食比我,仲話我麻煩,叫我食下菜呀菇呀咪算囉,咁我咪走囉,跟住其他舊同學拉住我,佢地幫手問廚房有無咩素食煮到比我,最後都有兩碟餸食,之後都無再搵呢個舊同學。我真係以後唔會信人,唔會再心軟,唔會再去飲呀
少咗聯絡。。。。

仲有海外,我哋成班friend 飛過去。。。DLLM
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞