試過去飲人地嗰餐 見過最寒酸係點?

642 回覆
2081 Like 63 Dislike
有冇攝影師係大快活影相?
屌得快就冇晒啲背書撚
正呀
情願佢咪撚比 收到仲嬲
觀禮洗唔洗比人情
睇新聞大陸啲窮鄉僻壤 結婚興成班男人搞鳩啲新娘同姊妹 又摷又抽水又扯衫又揸波 你冇事冇幹返返黎算好彩
唔係喎 上次食都幾好食喎 雖然唔係貴野
一份三文魚咁
其實做得兄弟 邊會計收幾多錢利是
可能你還年輕啦
試過去酒樓嘅露天平台觀禮下晝3:30~5:00
場地細,都無咩裝飾嫁喇,觀禮完等影相,有小小橙汁汽水,蝦餃燒賣,全部人排隊拎點心咁,當然好快就派晒喇,仲要唔夠位坐,一半人企晒係到等佢安排去影合照。。。我覺得就不過不失喇

但係最好笑係事前,對新人其中一個喇,係tg grouo講,有朋友唔黎都比好大封利是呀,bababa....心諗咩料係咪好驚人見佢個零鐘觀禮就入得小,係到放風。。。。

咁我同部份朋友,見佢咁講,就偏係唔入多比佢,比6舊佢就算,都算係咁喇,酒樓。。。

點知事後佢係tg爆鳩我地入得小仲要拎番N年前請過某朋友食飯洗左幾舊黎講真係世界級
我哋10個 本身真係諗住做正價比佢
講真酒樓$800佢賺到笑啦
點知佢連帖都無比我哋 搞到我地變左不請自來

最後佢自己退左gp 無fd做
雖然本身都唔fd😂
我都成日睇新聞見到
我都好驚會咁 但果次又冇呢啲野
兄弟有6,7個 著到好似7,80年代咁
姊妹都係得1個
新娘話之前已經知道咁樣擺酒 男家決定
都唔好意思叫朋友黎做姊妹 淨係夠膽叫最細玩到大既best friend 其他都係兩家親戚
果次真係完全唔似飲 似一堆親戚一齊食飯聚舊多啲
餐廳就係平時支那街邊見到果啲石屎牆餐廳 落樓會見到果啲餐廳仔
如果唔係見到我屋企人著婚紗裙褂我真係唔信擺緊酒
回禮試過收一張宣明會定唔知咩慈善機構嘅卡
話已將本身用作回禮嘅錢幫我哋捐咗
見到真係火都嚟
要捐錢我唔識自己捐?
你俾舊朱古力我都好丫
咁都冇理由老馮當人廉價勞工啦

除非知道個新郎真係好手緊啫
佢講啫
錢落曬自己袋啦
都幾難做, 唔卑又卑人話, 卑又話少
新娘父母唔願卑多果D...

呢D野成世一次就1舊水啦
btw, 你覺得做兄弟係勞工既..不如唔好去做罷..
做得呢D 預左幫朋友無回報架啦
20蚊又係樣哀D既, 好過無囉, 意思意思
講完, 無補充
擺酒真係華人極端惡劣習俗之一

都2021, 係要設局貪人錢,
賓客唔願又要俾面
其實咩酒店都有用你講果批人
真係講運氣,除非講明話果日全要staff跟,一個炒散都唔可以用

但正常酒店都唔撚show你,又唔係幾千萬果啲
友情、親情試煉
即場閉門羹
女家先會俾架,餅卡代替嫁女餅。

男家俾回禮利是,心意嚟,多數10蚊20蚊。
男家派埋餅卡人地笑你戇鳩添
咁撚寒酸我都費事祝福
冇錢就咪撚學人擺酒啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞