試過去飲人地嗰餐 見過最寒酸係點?

642 回覆
2081 Like 63 Dislike
再畀得起錢,酒店都未必搵到個個侍應都係醒目有禮
講真,我同啲人都講,擺酒擺酒樓好過,起碼冇乜所謂門面嘢,嘢食起碼唔會灘凍,汽水連罐上,唔似酒店懶係嘢倒杯,啲氣都走咗幾成

between, 未炒過逸東,聽聞中規中矩
請人嗰個真係要反省下
歌神演技真係完全被低估
其實炒酒樓嗰啲先砌得/熟手
出面啲宴會炒散ig/fb post都係酒店
牛奶多數做酒店,老屎忽見到砌得就帶去酒樓。
高少少,要二打三,但大龍鳳酒水隨罐上紅酒有客要求就直接放枱
醫生同名牌根本只係表面, 一睇行為就知佢哋咩水平嘅出身
食屎啦你!
啲賓客都講過 擺個塞曬野飲雪櫃我哋自己拎好過
酒樓風氣都差 例如翠x邨
不過係嘢食有保證
記者朋友你好
我係偽文青
唔論外表,酒樓阿姐最撚醒,主人家派足利是就ok,有次做兄弟,個傻鳩新郎諗住派十蚊封好在我一早問佢老母攞利是封入定一批五十同一百,酒樓經理我私下醒左五舊,佢都好識做樣樣跟足,雖然係派左幾千蚊出去,但係兄弟大日子唔可以失禮
逐個人派同最好偷偷哋派,酒店啲長工會攞走炒散啲利是,但酒樓我就唔知
畀着我都咁諗,但做嘢嗰陣我會講係公司要求,客依然想任罐上我會講俾人話嗰陣就一定會講係客開聲要求,肯認帳咪畀
pish
見過有四大長老傻到全部利是畀黑衫叫佢派
我唔知我呢個例子算唔算,嗰排疫情無去飲,人情照比,之後新娘比條zoom link我直播她們全場連食野,話一定要睇喎,我望住碗公仔麵,再望下個mon,之後新娘仲問我睇成點,我唯有是但講幾句
唔係掛人情都要照比?
見過即場拆人情
一講九龍東已經知邊間
以前冇錢長期炒58蚊一個鐘真係覺得嘢食唔係特別好食
而家睇番又辛苦又低薪真係哭撚左
不過雖然d長工西但多數d主人家都正正常常有時仲會襯冇長工偷偷塞利是比我地...諗起都覺得感動
點解咁傻
嗰度連學生炒散都西過人
當年做咗幾日即刻轉尖東炒 求其邊間都有$60/hr以上 重要包半個鐘飯鐘
有啲離譜到有兩個鐘飯鐘
笑死
你有冇斟定杯汽水對住個Mon同佢敬酒
因為真係唔識人加成世女未返過工,求其喺炒散apps見到就報
不過嗰段時間主要就做酒水同埋set杯杯碟碟同收尾,冇分菜咁辛苦
但真係不論長工定新移民啊嬸都好撚西
睇下幾fd
試過公司同事毒撚黎
無咩朋友 搵我做兄弟
最後我都比左1000
4-5年前
淘園?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞