試過去飲人地嗰餐 見過最寒酸係點?

642 回覆
2081 Like 63 Dislike
試過做姐妹無左個朋友
Lunch唔夠野食都算 (喺男家叫pizza 連埋佢地啲親戚全村人分但預到勁少 好似淨係分到一塊pizza)
兄弟去買野飲 我request左枝茶 點知俾新郎派曬俾啲長輩
利是俾伴娘(佢個妹)收曬 我見都無見過
呢啲都算 到晚宴先勁
我同另一個姐妹酒席要兩個人坐一個位
當然野食都係share
我自己都照俾一千人情 當下其實都無乜 諗住都識左咁多年算啦
佢事後話請食飯多謝我我都有去
點知都係AA

一向都係得我請佢 就算生日乜都好佢從來都唔會請我 到呢刻先睇清呢段所謂友誼
你同大快活擺酒果個係同一單?
婚禮玩遊戲娛賓
要每台夾錢大抽獎
跟住全部主人家中哂,個司儀仲話做喜事果然當旺
物以類聚
因為全部都係公式野

來來去去咪又係擺晒新人啲細路相同拍拖相
之後就出豬, 仲要次次都係播嗰幾首歌

食到炒野嗰陣就播返朝早點樣玩新郎片段

之後食完翅/ 燕窩就敬酒

所以如果無特別事發生跟本唔會有人有印象
小事啦,小弟試過係由頭去到尾剩係得熱茶同滾水, 連冰水同常溫水都冇提供😂

美點雙輝係將美心西餅一件切開六件然後上碟😂
請食飯點解要AA
我夠老,我個年代啲人縮骨就蛇宴變婚宴,仲要改個名做"龍宴"
試過去天台擺酒
冇冷氣
但係有鮑魚, 唔係齋鮑
副牌油到仆街 你玩埋我個份
佢就係未飲咳水
笑死
仲有一個再經典啲

都係一人一罐汽水不過係啲唔識牌子嘅東歐可樂
主要係常見嘅主菜換晒做其他下價野
個菜單先至係重點,簡直係一世難忘

1. 鴻運乳豬全體變成燒味拼盤, 有雞有叉燒有燒肉
2. 然後上一碟蔬菜炒雜
3. 炸蟹鉗變咗海鮮卷, 咖喱角同春卷各4件
4. 雞髀菇扮鮑魚加啲西蘭花上碟
5. 清蒸石斑變成粟米斑塊12件
6. 魚翅變咗做酒樓例湯, 仲要將啲湯渣同煲湯豬肉分出來扮一味主菜
7. 當紅炸子雞冇出現過
8. 炒飯同乾燒伊麵各六碗, 唔夠飽唔想食多碗都冇
9. 美點雙輝係每人一舊Kinder繽紛樂
10. 回禮嘅禮物係一對新人嘅pocket size婚照, 不過係用A4影印紙印好多張, 然後再剪出來分比大家

咁之後仲係唔係朋友
幫佢做婚禮MC
自己寫稿
唱咗首歌
最後得嗰$50利是
原本仲要冇預我同另一個MC有得食嘢
爭取完之後先有
原來係青山走犯派帖

橙汁同伊面都要比錢
如果個親戚真係咁窮都又做人情又送金畀你家姐咁真係好唔話得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞