PS已經變咗做左膠機,點解大家仲咁想買嚟玩

310 回覆
93 Like 13 Dislike
Sony真係好中意原神
冇以前 PS2,3 普及. 好多人轉玩 PC , 好多大作遊戲同步發售. 估唔到人中之龍都有得玩, 雖然等好耐先有 PC版.
依家打機唔一定要買家用機. 慳唔少錢
堂堂一部家機 得獎嘅係支那手機game
咁公道講句,其實唔只罪大,而家啲 game 廠好似都怕麻煩驚俾左膠同 LGBT 屌

最簡單舉個例,而家啲 game 一開始整新角嗰陣,都唔再用性別男/女嚟分類,改晒做 Type A/B
GBO2笑而不語
原神好嘢,多謝原神
sony唔知有無審批過先畀原神上架同攞獎呢?
公道啲講
其他廠點出唔會影響到大家
Sony提供主機platform又諸多限制啲廠點出game先禍害極大

再講
其他廠唔會玩政治正確玩到自爆
整到tlou2呢啲極品出嚟
社會主義當道
全部商業行為都要遺反消費者嘅意願同喜好
當年ps2 games同價錢,真係正過pc。pc用黎玩mmorpg, 槍games多,不過有時裝唔到games,有時hang下機。update完windows sp2開唔返隻龍族之後棄埋game。所以唔係好鍾意用windows打機
閃亂神樂咪比ps害撚死左囉
你係咪掉轉左

依家啲display card 貴到仆街,打機既話仲高一個檔次
tlou 2
因為遊戲主機市場大部份嘅銷售額都係來自西歐同美國囉人哋marketing係跟住歐美消費者嘅口味,點會理香港人諗乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞