你出圖我分析

1001 回覆
4 Like 18 Dislike
10SMA
點睇 INBX ?
還可以呀
想問下你trade 開咩set up?
還可以呀
Breakout 為主 pullback buy 都會trade下
巴打點睇 paypal riot twtr

pypl 最近大跌過 但都企得穩200蚊 唔知有冇力升返上230

riot btc類 以前走勢好強 同mara好似,但唔知點解而加兩者差好遠

最後twtr 財報後又係冇好過
點解咁多人問PYPL 呢類長跌走勢最後黎一驚天gap down 棍一律收皮勢 睇INTC就睇到未來
RIOT其實個情況轉好緊 但上面仲有重重難關慢慢打 唔建議介入 有貨咪坐下 但係個市一轉差呢D弱勢股一齊收皮
TWTR一樣啦 驚天大棍後慢慢陰跌 無足夠既buyer推返個價上去 係唯一睇下收唔到收到49蚊呢D位 慢慢磨下磨下磨返上去
成個 2021 大戶參與度低咗好多
巴打 breakout 有冇難 trade 咗 ?
還好啦 係難玩左 但仲trade到
師兄的理論係咪唔睇前景,財報,只睇圖?唔係好知咩叫mm 派
Fb seem reversal
MM means Mark Minervini 其中一種近年來比較hit既momentum strategy 簡單D黎講 呢套野係以price action為核心 基本面為輔助 試圖去搵市場入面既leading stock

我自己果套唔係exactly佢果套黎 只係核心思想一樣 我自己基本唔睇財報同新聞 早些時日我連指數都唔睇 都係剃刀理論 之後發現大市同個股既correlation其實都係大 所以E家都會留意下指數走勢咁 但仍然係以個股動向為主
未正式破區間波
mm 整返好網絡之前都唔建議叫自己做mm 派
Upst?
嘰嘰
Too slow
唔沽手啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞