你出圖我分析

1001 回覆
4 Like 18 Dislike
Pump & dump,睇彩數啦
Amd 靚圖 122.5可試 利申持有中

Snow higher high higher low 支持位50sma

U 同上 但比snow好
qqq/spy
無睇頭 靠彩數啦 仲要係終丐股
年圖唔太識睇 sorry
估到有人問 妖股啦 琴晚小注快入快出左 賺個lunch 已滿足 呢類都係音樂椅 靠彩數做人啦
望上面 三指走勢大方向一樣 呢期spy好小小 不過我自己會較著重科技股
呢d無得估頂 純粹靠市場情緒推價 道氣幾時洩無人知 洩左冧幾多都無人知 所以睇彩數
可否解釋一下為何amd靚圖? 唔該師兄
咁要由5月開始睇 72.5見左底之後開始trend reversal 去到6月第一次企穩200sma 陽燭較陰燭長 上升時成交較下跌時明顯較大 去到7月尾 retest 200sma 快速反彈 我呢個時候開始搵緊入場位 係破前一個小平台頂95.5果陣追入 大概係咁

搵靚圖其實唔難 注碼同心態先係難點
補多段 幅圖上沖到122之後落返黎盤整左9個星期做左cup 期間成交明顯收縮 e家係偷步點 睇下打穿122既時候 成交有無放大
Dwac
PayPal 回左咁多 點睇
#58 保持原睇法 連續兩日收接近day low係一個好差既signal 堅定唔睇好 反彈會put
想再問埋Futu
Ching 係點睇圖 可唔可以過兩招來 完全唔識睇
Stage 4中 唔建議撈 可以留意係呢幾日成交大到拍得住 2月見頂果期 未明朗係咪見底訊號 有機會係 但通常終丐股我都灑手另頭 無需要risk political factor

睇mm三本書 睇Stan wein 本書 睇youtube 最後睇唔同既圖 我玩左5 6年起碼睇左過萬張圖 但重點唔係睇圖 係學心態同注碼管理
即使係掃個地咁簡單既野都有好多小技巧保護自己 涉及到人類最高智慧成果之一既金融體系唯一可以做既係保持謙卑 永遠學習
點睇nvda
Sndl
Bb
有貨喺手 應該睇咩價賣
Dm xela
Sndl 無睇頭

Bb睇下企唔企得穩200 sma 穩左既話可以觀察下 e家有機會坐好耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞