你出圖我分析

1001 回覆
4 Like 18 Dislike
MM派 睇價量形態為主
主睇美股 港股技術分析無乜用 莊家控盤同政策風險大
Mara btbt riot
區間breakout 再做個high tight flag

現價距離買入點太遠 短時間行咁快好易有profit taker

可以睇下出現果陣係一枝箭向下定係保持到好似上次咁橫行再大成交向上 會再有買入點

Mara 以cup 黎講調整得好深 爆升果下有成交係good signal 睇下出左枝突破失敗既燭之後點行 一兩個星期內可以突破可考慮小注

Btbt 唔考慮 價格偏低同埋睇返之前似係pump & dump 股

Riot 同上
一律見到呢類沖天燭都唔會考慮 市場有其他更好既選擇
Stage 3 落stage 4樣 做左兩次gap down 佢補上次裂口我會put佢 around 160
係 兩種買入點 19蚊 或者 等成交再收縮後 破前一枝燭頂果個位買入 不過佢同之前果張有小小唔同 上一張從起步果下最高升到差唔多40% 相對黎講上一張更好
Db
astr
叫係行平返 無乜睇頭 前面果個升浪蟹貨好多 真要想買加息play 可以考慮jpm 利申持有中
都係pump & dump 股 唔考慮 買左就純睇彩數幾時再pump
ocgn
Pump & dump 睇彩數啦
呢隻好野, 一見低入, 而家慢慢上緊, 不段買貨中......
Amc
300前145買過 跟手炒過幾次 唔留戀啦 大把當炒股最後下場有樣睇 FVRR fsly wkhs etc
圖唔差 行緊vcp 標準52.8 買入 偷步44.5 但偷得步就預下假突破再坐多幾個禮拜
mara 短期支撐位 係咪45左右
Prog
落返去45就唔好買啦 姐係前一輪升勢成堆蟹貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞