良心AA 你問我答6

1001 回覆
13 Like 20 Dislike
早兩年500頭買咗 應該咩位出
點都要坐多一年先走到
就快會走 租比人先 而家似幾好價
想問抽新樓回佣最高見過幾多?有冇試過9成5?
同埋回佣紙係入飛前簽? Aa 會準備?
抽中咗係咪一定要跟果個aa 買冇得再轉?
唔該晒
一定飛前傾好哂,入左飛就無得轉
如果傾唔掂就揾第個入
走到,有足夠子彈換樓,就走啦
個人覺得WSB大單位幾抵玩

石角路係子彈有限,急需上車嘅人考慮
呢個盤嘅位置,相對其他康城,將南,真係唔算太好
暫時見過最多回9
多數情況係入飛前傾好一個數,要回幾多
因為你地未知抽中邊個單位,所以好難簽 (當然,我都有見過有人係先簽左份野,但銀碼吉住響度)

入左飛,你就係跟住果個AA
個個盤唔同,有D盤係容許Round 2復活之後跟其他AA入
要睇邊個發展商
可能因為區份唔同,我果邊好浮動
低過估價二百我做過
高過估價百五都做過
學識唔好睇銀行估價
銀行估價最大用途在於辦認佢係唔係兇宅
同埋睇申請按揭可否借足

真正睇層樓價值
係睇目前市場同類型住宅放咩價
同埋已成交數據所顯示嘅單位真正價值
咁請問簽回佣紙有啲咩要注意?係咪要有晒啲董事簽名同公司印?因為網上見過就算簽咗紙,但因為吉咗個單位number 都有可能唔認數,有啲擔心
簽名記得要搵董事/分行經理級以上簽署
一定要寫齊所有資料先有用
簽臨約前一定要見到份寫齊所有野嘅回佣紙
入飛前,一定要傾好回幾多,最好有齊對話紀錄

如果個AA去到最後先黎玩野,寧願抽中都唔買,大家攬炒

最好都係搵返個老實信得過嘅AA去幫你跟
寧願俾個自己信得過嘅AA賺多少少,都好過有個話回9俾你,跟住臨尾冼你一獲
今日重點消息

海茵莊園今日稍後會公佈價單

WSB 2期下月初準備開賣
果度贏2球係基本,之前真係賣得太平
唔太清楚果度租價,但30蚊一呎算係幾平
不過果度近濕地,好多蚊蟲
考慮租住前諗清楚
姐係其實入飛前簽咗張冇寫單位嘅回佣紙,到抽到簽臨收前啲aa 都可以玩野一蚊都唔回俾你?
咁請問多數回佣紙個回佣係點寫?有aa 應承回9,但話發展商未公佈佣金
記得keep好對話內容,講清楚佢係會回9俾你
簽臨約前一定要收到份簽好所有野嘅回佣紙俾你

睇下咩盤,就算佢未公佈正式佣金,其實大約都估到D
回佣紙上面記得寫清楚回佣總銀碼
記住,香港樓市已經癲到睇唔到盡頭
你以為個價好高,幾年後回望就會發現高處未算高
咁請問知唔知manor hill 佣金有幾多?
你所講嘅回佣紙係中咗簽臨約前簽?
要唔要入飛前都簽定張保障自己?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞