良心AA 你問我答6

1001 回覆
13 Like 20 Dislike
大圍上到車先算啦 起碼過左大圍先有人落 紅磡轉仲有啟德 土瓜灣同大西北同你一齊爭
除非你要海景

大家早晨~~~
一早起身就見到仆街響屋企仆街
兩個唔同客路,大西北係整體配套好啲嘅,但一來環境整體亂好多,二來校網真係相對差

馬鞍山就掉轉係有環境有海,配套差啲
屯馬站多又密係死症
烏溪沙屹到落紅磡成15個站
即係將來東鐵過海都要坐一個鐘先到中環
其實冇需要大西北 pk馬鞍山,各有各客路,老實講尺價都反映左,睇你想要配套定環境
ccl 升幅係7%先岩,先自隊
宜家新signal system換9卡車已經叫加左
一樣咁爆
將來仲要take into account大埔北區既過海客
宜家東鐵條數政府睇得好緊
應該知道當初under design左
揸車更加唔駛講
新東交通一日無新路出九龍都唔會改善到
係勝在居住環境好過新西
其實唔洗嘈得咁激烈
本來馬鞍山果邊同大西北就係Sell緊兩批客戶群
兩個地方都各有優缺點,係睇個客接唔接受到
唔熟工廈價,但我第一感覺就係好撚貴
工廈要俾到8K咁高,仲要‘建呎’ 400
實呎即係得返200左右
40蚊一呎,價錢直逼住宅
aa有良心,同叫雞有處女有咩分別
你講岩既既
上面嗰位巴打唔好意思我語氣重左
呢啲自住既因素都好重個人色彩
個人對邊區既喜惡都好影響
兩者都係無生意
其實9答就得
你答佢租黎當倉都得架
樓主. 請問買洪水橋自住係咪好唔理想?
中期睇有冇升值潛力?
目前你預唔會太好住
但人睇好果區長遠價值
守得住十年以上嘅,即管去馬
上去睇樓,AA報價。跟著業主話已經同另一個AA講個價改左。

咁其實AA收埋唔改,咁其他AA/客未唔知?

係咪經常係咁?
有時可能係個AA自己收埋口靚價,廢事俾其他同事做左個單位
咁作為客/業主 係咪冇方法?
業主又小左客源,客又可能俾多左
作為業主,可以打一次電話俾地產舖,問佢宜家咩價錢,如果有出入,就叫AA即時update

作為客,如果真係對呢個單位有興趣,佢最後都會平到落黎,因為你報個offer出黎,一黎同標價有落差
最後都會摸到業主個底價

我諗無人會咁傻豬,業主開咩價,買家就用果口價成交掛…(已經走鬼價,要鬥快搶另計)
火炭盤點睇。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞