良心AA 你問我答6

1001 回覆
13 Like 20 Dislike
點會靚得過柏傲莊
貴撚過GY?
應該話到時GY唔係呢個價,應該上到24K
就係覺得食唔到
買家都唔係傻嘅
GY批貨賣19000都未接得哂
錦上路好似下年賣啦喎
一手有溢價10-15%
到時賣20-21K

到收樓果時23K,條數差唔多係咁計出黎
到時再睇下點
其實都係睇個人感覺
柏傲莊個交通的確好方便 城隧獅隧尖山再加屯馬線沙中線
交通係冇得輸
我覺得個環境會爭少少 因為成個大圍其實都好舊
除咗名城 同呢個樓盤之外
隔離就係成30年40年樓齡私樓居屋公屋工廈
平時大圍真係好多人出出入入 都幾有壓迫感
但係相反入多幾個站去到白石角 就有成個私樓區係到
密度雖然係高 但係個高度係舒服嘅 最多都係20層樓左右
同埋最緊要係個環境 如果唔係住嗰度 我諗都唔會無端白事入去白石角

利申純屬個人意見
柏傲莊一支獨秀,基本上每一個方向景觀都唔差
相反白石角除左第一排海景,其他全部近樓景
一係就對F1跑道
交通醒套更加係柏傲莊大勝

我敢講柏傲莊一定係新東樓王
想問下星匯居好少少既兩房做緊幾錢
同柏傲莊比,好似有自信過頭

利申純屬個人意見
都係個人觀感姐
投資柏傲莊會好d
住既話望海係舒服d
白石角點會嬴到柏傲莊
柏傲莊係嬴在乜都有 位置 配套 交通 民生設備 校網
淨係屋企行去搭火車唔洗開遮呢樣野已經完勝
白石角有鐵之後係好好多
臨海果堆大單位係好正添
我覺得係可以同烏溪沙比較
但整體黎計要同柏傲莊比 仲爭好遠
認同你果句 柏傲莊一定係新東樓王
之後我會數新鴻基既新城市廣場
預8中左右
佢宜家望海嘅單位都唔洗輸錢
目前果邊基本上只有望海嘅位叫做買得過
現階段,我真係諗唔到點解要入白石
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞