汽車用品店員,你問我答 (10)

1001 回覆
7 Like 10 Dislike
照計可以抹 wor
我都成日抹, 如果係有問題就成塊都花哂
想問3M免水洗車蠟水點用最好?
可唔可以用枝野噴完車身再用濕毛巾抹?

咁噴法咪好快噴完?
有無邊隻 break cleaner好用? 剎車到就停個陣成日都有d 依依聲
真係一噴一抹
係快用完架
所以用得多既人係會用濃縮版開水用, 會平好多
如果你個 brake 有聲,似碟花左/brake 皮問題
brake cleaner 唔多幫到呢個手
水潑係咁跳,除咗換新水潑外仲有咩計仔
水潑水係咪可以加3m雨刷精? 見到你網頁有兩種一隻係疏水型,應該買邊隻?
因為之前做咗玻璃鍍膜唔想用去油膜嗰支,驚整走左個鍍膜
正有此意 濃縮版免水邊枝抵用?
全車玻璃鍍膜diy邊隻好?
懶人想問邊隻洗車液 係可以洗車加鍍膜
上網成日見人d咩M1 s1 個效果好似好誇張
但唔知真唔真
有做平價鍍膜
唔好意思離少少題,想問下睇二手車點分車身暗啞係因為無打蠟定車主自己噴過油?
貼住個車身咁睇
一般翻噴過 油漆厚度唔同 折射會唔同
前題要夠光
CG / carpro 都抵玩
水潑係咁跳,除咗換新水潑外仲有咩計仔
幫支水撥 & 大銀幕去油膜
水潑水係咪可以加3m雨刷精? 見到你網頁有兩種一隻係疏水型,應該買邊隻?
可以加, 你意思係邊 2 隻?
因為之前做咗玻璃鍍膜唔想用去油膜嗰支,驚整走左個鍍膜
但佢跳無計 wor
全車頂天窗15ml 夠唔夠用?同keep到幾耐?
正常就夠~
應該 keep 到最少一年
巴打知唔知CG 果支nonsense 幾時返到貨
話就話 3 月
不過..... 好難講
想清潔地氈有無介紹?
普通定污糟
污糟尤其呢排日日落雨
對鞋有啲污糟嘢,泥沙踩咗上去
想問埋普通同污糟嘅清理方法有唔同?
拆唔拆到出黎洗?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞