香港大學生GPA冇3真係唔好見人 唔好搵工

587 回覆
2779 Like 124 Dislike
其實....你正常咁玩。合理作息都唔會話做唔到。我一樣果陣打WOW打到幾喪

你唔好話不斷走堂其實都okay .
AL難過大學好多,AL班撚樣出題係陰尻你,同睇下你有幾多野唔識,有冇背pp.
你答唔中keywords真係唔撚比分你。

但大學班professor真係會出返佢教過的野,你寫d野唔好離曬譜都會有分,當然你d notes真係要明佢講乜,唔係死背PP/sources
Thank you for your interest都可以打錯
reddit
我畢左業9世啦p牌狗
2014 Third hon畢業,非專業學系
搵緊$65,000
中學整果個都靚過佢
呢個網頁好似中左毒咁款
窮得只有學位先會係咁強調自己係Dr (PhD 個隻)
apple to apple咁講 我覺得AL physics好易,大學physics好難

AL pure math難起上來係地獄級,大學pure math難得上嚟係超地獄級
我AL冇physics,但大學一兩個physics course我都應付到。
我覺得係唔好驚。有野唔明就問,怕醜就send email,單獨約出來問。好多prof. 其實都幾有熱誠幾肯答

果陣大學chem讀quantum,學都未開,第一堂都未上,就成班友講難難難,死硬啦,走堂啦,搵sources好過

我心諗,難你老鼠咩,堂又未上,我地咩料,你估prof.唔知?真係kill曬成班咩.....
結果,有幾難?教下d基本野,唔會一開波就落重藥啦大佬
根本就係要比心機,儘力理解,UG程度冇野解決唔到
十足Carrie姐
對西眼反十萬次
同一樣嘢錯幾次都typo?
Send email ask ask her
好彩推到第一頁已經見到公司名

好心樓主就唔好咁鳩屎啦
DSE英文有冇2
pin this
又係喱啲戇鳩HR西女人
細公司
GPA 3GPA代表哂全部呀?

仲有 Certification, Working Experience, Achievement 同Project 之類。GPA唔可以判斷一個人既能力。

個Dr.都on撚柒9。樓主唔做都罷啦
鬼係呀

你份CV match到job requirements。personality test過到,HR就會幫你安排interview
其實都唔知啲tone點定

當我寫Could you please forward the email?

人地就以為我唔gur Could you please forward the email?

根本依啲tone 都無所謂。
廢柴 3都無
死左去算啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞