香港大學生GPA冇3真係唔好見人 唔好搵工

587 回覆
2779 Like 124 Dislike
我都係
睇到都覺得好撚閪,以前係間cpa firm做advisory,除咗office未衰到監視式果種設計之外,港資老闆幾乎都係仆街,賤,壓價
條友自己都係職場失敗者
要自己開間公司先用到董事個名黎打J
咁樣唔叫呃
係你無知姐衝出黎柒
中環人見到街號同QRC都知係上環啦on9
你成日見中環d樓咁把炮
中環donki幢野叫100 QRC 有無聽過?
你估你貼完就pinpoint唔到你?
你同佢咪一樣咁廢
咁呀?
i live in tai koo shing, my dad tell me don't work in any trash company.
Jeng
呢間野係env界都出哂名
third Hon
29歲
51k
咁應該用咩? 真心問

平日番工啲西客成日email黎問「點撚解你地會咁做野?」嗰陣
佢地都會用please advise thanks 咁
Insulting Limited
Thank you you for Y you you~~~~~
youUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
ust mean係C+
ust second up requirement 低過其他u你估下ust幾多人唔過3
認真咩聽講銀行工都要睇返大學transcript
無讀大學係咁
d教授個個都Dr做稱謂
CO2nnsulting Limited 究竟點讀
CO two 收停?
定CO two 嬲停?
平時d人讀開CO2nnsulting
鬼佬讀CO2nnsulting
我讀開CO2nnsulting
睇下邊個岩你d
其實個問題係
寫果陣無考慮語境
永遠係咁please advise 以為係萬能key
Please advise 都唔係咁解
有其他word choice 更加表達到意思

同埋please + Verb 潛台詞係giving an order
你無啦啦命令人做咩
有禮貌嘅講法其實係could you xxx, please
同如你去叫野食 唔應該話i want xxx
應該問can I have xxx

另外please kindly
唔知做咩double meaning左但啲人又成日用

讀都讀唔到
直接讀consulting 個名食字有3個意思,佢自己個名,CO2同consulting,代表間嘢係佢yuen conn開嘅環保顧問

有啲興趣想知佢係科大果陣係幾多
我果屆有一半都唔過3咖啦,TGA過3已經好叻
其實點解要咁樣自取其辱

不過你冇繼續衝出嚟覆

選擇縮返入老母個閪

算你處理得幾好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞