香港大學生GPA冇3真係唔好見人 唔好搵工

587 回覆
2779 Like 124 Dislike
仲要分商科同埋EVERYONE ELSE.

商科係第一班係度GRADE INFLATE
傻啦,如果佢用樓主搵工既資料用作其他用途,到時樓主告返佢都仲得
商科都有分pathway1/2 如果係2咁就恭喜你 成班神科nds拉高個mean 爛過其他school
Director dr Yuen

Goodest English
出名柒
一人公司係咁
成個陳振聰咁
笑撚到
Local 廢又唔爭氣賴人死讀書
首先無需要去感謝人哋有興趣咁複雜
Thank you for applying the post of
I am glad that you are interested in xxx

I am not sure about the GPA shown咪得,唔駛用中文角度串人去表達「我有冇睇錯」

I have never seen xxx I have seen xxx in HK
又累贅地表達我雖周遊列國,「我從未見過xxx在我曾經見過中」
後面個句冇需要,或者in HK/since I have been HK咪得囉

Could you please advise 從整段串人大意內,其實我推測唔到佢想表達啲乜
佢想人哋解釋點解咁低?定係想人講吓係哋另有內情?
但又唔係真係老闆,求職者又唔係下屬,又唔係有心想求職者補充資料,走去要求你都唔想請嘅街外人advise你係咪反智
Readable
你做速遞定送件員
一見到街號就知道係上環咁叻仔
GPA唔過3搵d錢多過過3既
Ibank都大把人GPA唔過3啦
ibank reception
我都有apply過,但點解佢又唔係唔覆既
佢無寫到咁串,雖然我GPA唔係低過3,但亦唔係好top
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞