今日得知屋企人有末期癌症…

500 回覆
1069 Like 15 Dislike
發現之前會唔會有預兆或者癥狀
如果ER & PR 都negative

hormone therapy 應該都用唔到

事後會慶幸有咁做
真係無悔
不過都要睇自己經濟環境
ok
講嘢唔好咁仆街
唔想畀太大希望樓豬
但不仿試下搵 張淑儀醫生
我諗係全港乳癌權威
識好多人因為知道cancer有心理準備
大家都知剩返時間唔多
本身同屋企人唔覺緊要
都爭取時間大家交流談心
有d人頂到好多年
果幾年佢地都變左好多.
大家都了解左家人同多左講感情
反而冇咩遺憾

相反好多人健健康康.
其實幾十年好快就過.
日日返工放工都冇望屋企.
放假去玩.湊仔.就算大時大節都唔覺有咩重要
唔覺唔覺兩老又慢慢老 永遠覺得以後大把機會
其實幾十年黎真係相訖都冇幾日
一個意外其實冇咩交流談心就走左
留低好多遺憾
你今日啱啱知會因為唔了解,而產生恐懼。網上有好多乳癌資訊網,了解下治療方法,過程。
少啲”未知”嘅嘢個心會定啲。
睇埋下面阿蘇個抗癌朋友吖
https://m.youtube.com/watch?v=d13FpnfGa70
睇埋健康旦講隻新藥,比Her2嘅
https://m.youtube.com/watch?v=KSDGobp_H1k
我明啊 我阿媽兩個禮拜前同樣原因死咗 共勉之而家公立醫院應該一個禮拜只可以探一次 如果冇得救 可以考慮吓轉去靚啲嘅醫院 例如天水圍同北大嶼山 啲護士親切好多同埋地方舒服好多倍 另外 如果公立醫院趕走嘅話 未必一定要入老人院 可以選擇黃竹坑賽馬會領養病床或者將軍澳靈實醫院療養病床 每個月大約三至八萬蚊
加油
完全明你感受,屋企人十幾年前cancer過好番,依家又有其他問題,住左係醫院出唔番黎,要用呼吸機同插喉喂食,全家人都好大壓力,呢個時候只可堅強,你都情緒唔好點幫到你屋企人
巴打要比多啲正能量屋企人啊
頂住
巴打,想問下係點樣可以轉院?公立會比轉其他公立?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞