今日得知屋企人有末期癌症…

500 回覆
1069 Like 15 Dislike
貴唔貴係睇藥
因為就算睇公立
都唔係隻隻藥有資助
貴藥你都係要自己俾返
求contact
你可唔可以pm 我,我pm 唔到你。
Baking Soda或者蒲公英根茶試下
感謝你
你都要加油
樓豬都要加油
有希望就有奇蹟
唔好害人啦 又自然療法
你好,這是《自殺.自療.互助舍》。看來你已累積了不少負面情緒,是嗎?人就好像氣球一樣,若積存的鬱結和壓力太多,便會有爆發的一天。何不暫時停一停,到我們的網站
www.help4suicide.com.hk 。 那裡有一些勵志故事和有趣短片,你可以隨心看看。你也可以進入網站內的『Chat窿』(星期一至五:下午4時至凌晨1時;星期六、日及公眾假期:晚上8時至凌晨1時),讓我們的義工為你加油打氣!

我們願意聆聽你的心聲,伴你一起走過這段艱難的時候!只因『晴天雨天要樂天,難關難過總會過』!

《自殺.自療.互助舍》
你真係戇撚鳩
又係 ph抗癌同content farm抗癌
縮返個龜頭唔好出黎害人啦
兩邊家庭黎
阿爸腦瘤 發現到走9個月
阿公肺癌 8x歲發現到走都有兩年時間
最慘係阿爸走左3日後 到阿公走
個期辛苦到不得了 所以我先講到吊命定放手時 最緊要病人舒服啲 唔好投放在生既人想延壽既想法
巴打 我知道你一定好傷心
我都唔會叫你睇開啲
不過至少你仲可以陪佢走最後既路
好多人既至親係意外走 道別都無

好老土咁講 「懷著樂觀總有轉機」
你唔需要核意迫自己樂觀
將每一日當係最後一日咁過 去大家想去既地方
我聽過有人話絕症3個月命 點知最後兩年先走
有陣時癌細胞係睇心情既 所以活在當下❤️❤️

送你一句「喜樂的心 乃是良藥」

Btw 想傾計可以pm我 利申:職業係輔導相關
笑咩呀屌你
頂住,多陪伴,開開心心咁治療,效果更佳
我都有親人乳癌擴到去骨,今年6月發現
積極治療中,病情可以受控
有人照顧、令佢開心D就得
多D陪佢
放心,乳癌依家好多藥醫,不是想像中咁絕望
無人叫你信
咁你咪信Rockefeller啲醫學教材
。。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞