今日得知屋企人有末期癌症…

500 回覆
1069 Like 15 Dislike
又屈毛
https://www.dailymail.co.uk/news/article-6351723/Jury-awards-terminally-ill-mother-four-105million-pH-Miracle-author-duped-her.html

Jury awards terminally-ill mother-of-four $105million after The pH Miracle author duped her into thinking he was a doctor and persuaded her to get BAKING SODA infusions instead of chemotherapy

你吹捧個baking Soda,其中一位作者下場係被美國法院罰$105 million
美國法院大部分法官都效忠Cabal唔出奇
唔係貴,最多冇用,點樣害人法

有用就救到一個家庭
一人少句啦
你都要加油,唔好放棄
延誤治癌黃金時間 癌症拖一個月已經差好遠⋯
同步進行,飲杯茶都驚?
多謝,好人一生平安
即使同步進行 都一定要通知埋西醫嗰邊 怕有drug-food interaction
明知係false claims點解仲要試
化療緊個身體已經好重workload
你覺得冇用啫
中醫同自然療法已經好耐歷史,好多人只注重西醫,唔信/唔知其他嘅療法

雙管齊下有咩唔好
放棄啦,最近先知原來食藥都係得年半藥效
多年半已經好好⋯⋯

好多4期如果冇標靶一年都唔會有⋯
唔係會轉藥個啲咩?
好多食中藥既人都食到個腎出埋事唔好亂試呀
祝樓主和家人安好
曾經兩個表親都癌症
真係好無力( I know that feel…)
睇住佢地化療好辛苦又幫唔到啲咩
只能夠我媽煲完啲湯水我就拎去醫院比佢
去到後尾佢食唔落野,味道影響到
除左Junk Food…
唯有有時間就我做衰人買兩三款唔同嘅野比佢每樣都食啲
醫生都話Junk Food都提供到energy 好過咩都唔食

總之我覺得最重要係當佢地都係普通嘅病人
唔好成日係佢地面前喊苦喊忽
因為佢會覺得自己已經好辛苦
仲要比你啲負能量影響好似自己累撚左你咁
佢又會發脾氣 你又更悲傷

同埋佢地想食咩/做咩都盡力陪下佢做啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞