今日得知屋企人有末期癌症…

500 回覆
1069 Like 15 Dislike
屌你老母就係你d咁嘅社會垃圾人渣敗類中醫迷信撚以為有咩神醫神藥可以執幾注山草藥煲兩煲就可以抗氧化擊退癌細胞
食撚屎啦 最撚憎就係佛堂+神醫 年中唔知害死幾撚多本身有得救但誤信酒肉和尚嘅癌症患者
咁點解你又會覺得有用
睇完上面條youtube廢片就係?
research paper你又拎唔出黎 quote既source又比人爆埋係false claim
身邊識人就係睇左你呢D神棍片拖到末期瘦到棚骨日日係度等死
巴打加油
「蒲公英清熱解毒、消腫的效用很強。它對瘡癰腫毒(「癰」為皮膚化膿性及壞死性炎症),不論是內癰或是外癰,都有療效。正梁中醫診所院長鄧正梁表示,對乳癰(即現代的乳腺炎、乳腺癌一類的疾病)治療,蒲公英是主要的用藥。可搗爛外敷,也可濃煎內服。《本草綱目》記載:「蒲公英主治婦人乳癰腫,水煮汁飲及封之立消。解食毒、散滯氣、清熱毒、化食毒、消惡腫、結核、疔腫。」

提議病人可以試吓飲蒲公英茶啫!有幾神棍?有冇呃到你錢,有叫你乜嘢都唔做坐喺度等咩?

呢個世界只係西醫嘅理論先work係唔係?

生暗瘡只可以去睇西醫食抗生素揸藥膏?信中醫飲幾杯涼茶得唔得? 揸啲茶樹油消炎又得唔得?

幾樣一齊做又得唔得呀? 末期病人呀,仲等呢樣唔得先試另一樣?
即係好似呢個表情😂
十個有九個老人家話係喊
加油💪🏽 我好明白你感受,個腦真係一片空白
我屋企人最近發現有末期cancer…
亂服中藥隨時影響肝酵素升高致影響療程。
唔係話飲啖茶咁簡單。
冇錯年中唔少病人中伏⋯⋯
共勉之,加油
加油啊 陪佢做所有佢想做既事!! 精彩咁過每一日!
一齊信耶穌 天堂見
早期癌症就緊係信西醫,唔好亂搞
但係去到末期,西醫醫唔到,就要咩方法都試下
唔通坐係到等死?
蕭別離都冇你咁仆街
唔係講咩
但生死有命 必經階段
不過你可以選擇點樣陪佢行埋呢段路
我明,只係太早,接受唔到
絲打都係breast cancer? 幾多歲?
有錢就唔洗驚
冇錢就盡量陪多D
巴打頂住!
喊出黎啦!
你老母就大波
日日被人屌到生咗個傻鳩出黎
啫係你啊柒頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞