今日得知屋企人有末期癌症…

500 回覆
1069 Like 15 Dislike
要年年keep住check呀,因為touch wood好大機會同基因有關
家計會轉介都唔貴,通常會叫你做埋超聲波個d
西醫末期都救唔到, 只係延遲少少時間
但期間病人都會好痛苦
呢個要病人同家屬選擇
都有人會試下中醫, 反正西醫都一定只係延遲同痛苦, 所以啲人會覺得試下無壞, 叫做咩都試下搏一搏
最主要都係要珍惜時間
千祈唔好化療,化療會將身體嘅抵抗力徹底摧毀。

癌症其實係身體最後嘅防禦機制,將所有毒素包住係癌細胞。
唔好信醫生嗰啲初期末期,有啲人末期咗十幾年仲在生,好地地。

建議你搵一搵自然療法,從生活習慣,居住環境,日常飲食著手。

首先要一定要食嘢,唔可以畀佢身體虛弱。

然後改善身體的酸鹼度,試下食螺旋藻。

抗病之路最緊要唔好灰心。
上左啦
Take care
剩係記得一個係喉癌。做左化療好番
一諗到你post依張出嚟, 以為自己好搞笑就
買咗醫療保險先好去做
如果佢身體ok 仲精神既
去下影樓 或者邊到都好 影下全家幅
上年屋企一知佢有事我地就影左兩輯相 一輯係山頂一輯係屋企附近
到今年約左想去影樓影時 情況就轉差最後走埋而家就只能睇住啲相回憶 都興幸影低既都係果陣佢精精神神既時候
有心你一早做左啦
算吧啦好多人都好似你咁見到出事先識後悔
係呢啲時候仲落井下石
樓主已經好痛苦 建議你出少句聲
好大愛啊你
你咁大愛我建議你出多句聲
我阿婆都係咁 ,今年四月係佢臨走嗰一個星期我哋先知原來佢有末期 …仲要原來佢12月已經知道自己有,但叫醫生瞞住我哋先…雖然醫院都好好,個一個星期都keep住俾我哋去探佢 ,但每次見到佢周身痛得好犀利真係好辛苦…我想像唔到佢呢半年係點樣自己一個捱過嚟…每次諗返都好自責..
哇好撚好笑啊笑到我仆街啦
你知唔知Steve job 就係唔信自然療法 延誤治療而死

而且身體pH係偽科學
巴打加油
千祈唔好化療,化療會將身體嘅抵抗力徹底摧毀。

癌症其實係身體最後嘅防禦機制,將所有毒素包住係癌細胞。
唔好信醫生嗰啲初期末期,有啲人末期咗十幾年仲在生,好地地。

建議你搵一搵自然療法,從生活習慣,居住環境,日常飲食著手。

首先要一定要食嘢,唔可以畀佢身體虛弱。

然後改善身體的酸鹼度,試下食螺旋藻。

抗病之路最緊要唔好灰心。
你知唔知Steve job 就係誤信自然療法 延誤治療而死

而且身體pH係偽科學
唔好害人啦
你意思係誤信?

唔好意思,呢個我真係唔知。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞