[呀蛇死要面] F1 2021 土耳其站 賽後 討論區 2

976 回覆
0 Like 6 Dislike
你預咗要等幾個月
睇返F1官方youtube 2010年煞料戰嘅radio rewind,其實點解部雷諾可以頂死大頭?理論上法拉利部車性能上應該好過雷諾

btw段片真心好睇,VET第一個WDC

喂,F1個ig admin其實係咪火腿爺自己嚟?啱啱又見多一個po又係佢?
果年重係用緊石橋既胎
硬胎可以用好耐 而且一開始老舒同印度仔炒車
搞到大部分車隊都入PIT換硬胎

謠傳雷諾落左Order
老西都要俄仔頂死大頭
俄仔果場又真係唔知點解好撚頂得
最爆笑係俄仔落車去過磅果震
Redbull d人大大聲同佢講Good Job!
又係咁俾Like佢

呢個場係好難好難爬頭, 雷諾偈唔差 係aero廢姐
拉利果時兩樣都係中規中矩 咪變左拉鋸情況
不過呢場真係唔怪得雷諾
要怪就怪拉利pit wall班傻西
你睇晒成場就知拉利點解俾人叫大屍
真心on9 唔係扮
走去留意webber 唔留意vettel
總之呢場又係好爆既
you just wait sunshine 同埋
du bist weltmeister
12年煞料戰巴西站 其實都幾正
當年有傳話垃圾利為咗唔好開引擎食罰格又怕Alo副舊engine爆所以detune咗副engine

咁個場咁啱when嬲部車又用咗低阻set up
所以Alo點追都過唔到
先送咗個WDC比我
而呢件事某程度上令DRS係2011年出現
因為真係爬唔到頭
12巴西都係幾高潮趺起
唔知仲有冇機會再見到圖隻一陽指
條硬胎又真係痴線,由頭跑到尾都得
拉利真係…馬沙又畀架細牛頂住
我覺得2010~2013
雖然係vettel+redbull稱霸
但呢4年入面,反而有唔小經典賽事
唔係經典就係好爆
要直到2016堡哥覺醒先有野睇
下年大改例真係冇得捉路
理論上越早放棄今年下年就會做得越好
但係全新規矩好睇邊個搵到loophole
下年應該點都有一兩隊整啲搞笑車獻世

希望下年大頭千祈要揸垃圾車
想睇到類似2009 Toyota/Honda嘅漏洞
下年雷諾實沉淪
Haas鐵膽
加埋拉利
https://twitter.com/f1/status/1449042599860477952?s=21

Confirm無支那站

瘋狂 double header

無支那站
差唔多全部歐洲站變哂double header

一個歐洲triple header 隔兩星期後再黎一個俄佬加兩站亞洲triple header, 巴西飛返Abu Dhabi 又一個double header

班engineer會唔會死
會離婚先
真。賭命夫妻係賭埋自己條命
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞