IB 用家討論區 (3)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
而家成日入唔到。要等幾分鐘先得
即刻去upgrade先
風險最多咪ban account,而家就去開
但我見個‘外幣存款’得USD+CNY......同埋第日要用起JPY冇Global Wallet都用唔到
我簽咗名
你係咪試咗?收幾錢手續費?
咁我又無試過,不過IB話明一個月一次免費,citi電匯存款又係免費,所以問題就係中轉行收費
(我只係試過用香港CHATS跨行互射美金,所以知道個貨幣組合戶口點用)
因為你無JPY存款所以唔存在
我個時個貨幣組合戶口連美金都無添,係CHATS存款之後先見
想開ib戶口 但upload proof of identity個陣用hkid card
個system話認證唔到national identity
我都係咁,等人工審批啦
我人公審批 佢都話唔得... 宜家試下再upload多次...
請問上office簽名係咪一定要預約?
都可以寄簽名
Option 3: Post us a copy of your identification document and the Hong Kong Acknowledgement Form along with a cheque of no less than HK$10,000.00 issued from a Hong Kong bank account in your name.
IB 買賣貨幣有兩種顯示方法
兩種都的確完左買埋
你idealpro睇落就好似股票咁, 可以track住同買賣價同現時差幾遠, 黎睇賺蝕

FX CONV既顯示方式就係直接去cash balance, 唔會好似股票咁睇住賺蝕
多謝你先 請問你意思係咪我用firsttrade account入金到Ib做verify,再用ib出返美金落firsttrade?
開始多人用
唔同account holder?
同holder
margin 分開計就算啦
仲諗住股票同期貨分返開
盤後買左小小,個傭金計法會唔同?收左我成幾蚊..
係咪做完之後就可以出金去任何貨幣嘅同名戶口?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞