IB 用家討論區 (3)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
感謝解答
有無巴打知點係IB 睇 individual stock ge return %?

睇親都係得Profit/Loss
Portfolio > 左上3點 > manage columns > add columns > position and p/L > unrealised pl %
大家ib margin 多數做幾多
我見qqq 呢d etf 佢俾個leverage ratio 可以勁高
有成10倍
Hello Kin Hei 等bam
kin hei 唔見咗
thanks
新手想問階梯式唔係計每股0.0035USD(最低0.35USD) ?
點解我預覽買1股會收1USD
同埋買2股$2303USD
點解話我要有$2420USD 先買到
你肯定你揀咗階梯式?唔係固定式?
會唔會係新AC 啱啱轉要等下個工作天?
今日先轉做階梯式
yes 轉好似要一個工作天
你係咪啱啱轉階梯?
係 原來佢都有寫要等1日
想問下邊個位轉階梯式係app到有冇得轉?
同問岩岩轉用ib
迷茫到傻

同埋即時報價是咪sub 10鎂果個就得
唔玩期權唔洗sub 4.5鎂果個?
岩岩試第一次買
點解可以難用到咁

1. 係咪要冇得自動HKD轉USD買股, 一定要自己去貨幣轉換先?
2. 買完之後邊到睇trade history?
你唔轉美金買股票,美金現金就會變負數,等於孖展美金

app直接去order history有得睇
Thanks
網頁版好似冇得㩒入去條record 睇details , eg 手續費

雖然功能多d,但好似firstade 比較岩我用 (純粹開定個ac
web好少開唔知,電腦用嘅話你可以用TWS
功能好多,如果你有心去睇嘅話

其實落order之前你可以preview睇吓order detail, 手續費會收你幾多,buying power etc

岩岩開戶用FPS 入金但係備注唔記得打返我ACC NO, 有冇得同佢講返嫁
問CS啦,應該會track到你個fund
可以啊, 俾返你個過數截圖佢睇就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞